Kernenergie blijft populair in Nederland

Ondanks alle onrust over Fukushima blijft kernenergie na wind, zon en water toch nog altijd de beste manier om energie op te wekken volgens de Nederlander. Daarmee is kernenergie een stuk populairder dan stroom die opgewekt wordt in kolencentrales. Dit blijkt uit een representatieve peiling die Research- & Consultancybureau MarketResponse hield onder de Nederlandse bevolking.

Kernenergie in Nederland?
Minder dan één op de tien ondervraagden maakt zich echt zorgen dat een incident met kernenergie ook in Nederland kan voorkomen. Bijna zes op de tien Nederlanders vinden dat de kerncentrale in Borssele voldoende is beveiligd tegen ongevallen. Eén op de zes vindt dat niet. De Nederlander is wel gereserveerder geworden tegenover kernenergie. 46% staat er positief tegenover. Dit percentage lag voor Fukushima op zo’n 54%. Wat opvalt, is dat vrouwen een stuk negatiever tegenover het gebruik van kernenergie staan dan mannen.

Zo’n driekwart van de Nederlanders vindt dat alternatieve bronnen (windmolens, zonne-energie en waterkracht) de beste manier zijn om energie op te wekken. Daarna volgt kernenergie met ruim 8%. Kolencentrales zijn hekkensluiters in het rijtje.

Tenslotte gelooft de Nederlander sterk in de veerkracht van de Japanse economie na de aardbeving en de kernramp. Ruim driekwart denkt dat Japan er weer snel bovenop komt. Eén op de zes denkt dat Japan zelfs sterker uit de crisis tevoorschijn zal komen.

1 gedachte over “Kernenergie blijft populair in Nederland”

Plaats een reactie