Kennemer Gasthuis gebruikt mobieltje om gastvrijheid te onderzoeken

Via de mobiele telefoon heeft het Kennemer Gasthuis binnen drie weken bijna 40 ervaringen binnengekregen over de gastvrijheid van het ziekenhuis. Het is voor het eerst dat een ziekenhuis via de mobiele telefoon mensen oproept hun mening te geven over hoe zij de gastvrijheid ervaren.

Het Kennemer Gasthuis maakte voor het onderzoek gebruik van de mobiele app Roamler. Gebruikers van deze app (zogenoemde Roamlers) werden opgeroepen om de gastvrijheid van het ziekenhuis te beoordelen. Dat deden zij door een foto te maken van een situatie die zij als gastvrij of juist niet als gastvrij ervaren. In een begeleidend schrijven van minimaal 20 woorden konden de inzenders nadere uitleg geven.

39 inzendingen
De inzet van de mobiele telefoon leverde 39 inzendingen op. Dit varieerde van de aanwezigheid van gastvrouwen in de hal van het ziekenhuis (gastvrij) tot een rookruimte naast de ingang van locatie zuid (niet gastvrij). De resultaten worden meegenomen in de inspanningen van het ziekenhuis om de gastvrijheid doorlopend te verbeteren.

Plaats een reactie