Keikiz.tv neemt angst voor het ziekenhuis weg bij kinderen

Op 18 april 2012 wordt de website www.keikiz.tv gelanceerd, een onafhankelijk platform waar kinderen en ouders informatie kunnen vinden over het ziekenhuis en ziek zijn.

Kinderen die ziek zijn en naar het ziekenhuis moeten, zijn erg afhankelijk van de informatie die ze krijgen van de huisarts, het ziekenhuis en hun ouders.

In veel gevallen sluit de manier waarop ze de informatie krijgen te weinig aan bij de beleving van het kind. Keikiz.tv brengt daar verandering in door kinderen beter voor te bereiden op een bezoek aan of verblijf in het ziekenhuis.

Kinderen kunnen op Keikiz.tv filmpjes bekijken met uitleg over diverse behandelingen in het ziekenhuis, zoals het ondergaan van een hartfilmpje en het laten maken van een röntgenfoto. De hoofdrol in de filmpjes is voor de presentatoren van bekende kinderprogramma’s, zoals Jetske van den Elsen, Evelien Bosch, Ewout Genemans, en Vivienne van den Assem. Ook kunnen kinderen op Keikiz.tv vragen stellen over medische onderwerpen en antwoorden vinden op vragen als: Wat moet ik meenemen als ik een nacht in het ziekenhuis moet blijven? Wat is narcose en doet het pijn? Wat is een MRI-onderzoek? Is de ziekte van Pfeiffer besmettelijk?

Evelien Bosch Keikiz.tv

Jeroen van Leeuwen, initiatiefnemer van Keikiz.tv: “Een opname in een ziekenhuis maakt veel indruk op een kind. Het wegnemen van een aantal onzekerheden vermindert de angst en spanning van een ziekenhuisbezoek en stimuleert het genezingsproces. Vandaar dat wij met Keikiz.tv op een eigentijdse en kindvriendelijke manier informatie verschaffen die nodig is om een kind vertrouwd te maken met het ziekenhuis en al zijn facetten. We spelen daarmee in op de trend dat kinderen steeds meeronline op zoek gaan naar informatie en filmpjes bekijken.”

Meer informatie
www.keikiz.tv
www.facebook.com/pages/Keikiz/143174655728207

Plaats een reactie