Kasper van Kooten fietst 120 kilometer in de Zuiderzee Klassieker!

Kasper van Kooten, bekend als cabaretier, acteur in onder andere All Stars en De Co-assistent, muzikant en schrijver, gaat op 24 september 2011 fietsend de strijd aan tegen darmkanker!

Kasper vertelt: “Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe vreselijk naar darmaandoeningen kunnen zijn en ik vind het dan ook fantastisch om iets wat ik érg graag doe, fietsen, te combineren met het inzamelen van sponsorgeld waarmee de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de strijd tegen darmkanker naar een hogere versnelling kan brengen.” Kasper hoopt wel dat er op 24 september 2011 geen wind zal staan rondom de Zuiderzee.

Zuiderzee Klassieker
Op 24 september organiseert de MLDS de Zuiderzee Klassieker. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 60, 120 of 220 kilometer. Ze laten zich daarbij sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker staat in de top drie van meest voorkomende vormen van kanker. Jaarlijks sterven 5.000 mensen in Nederland aan darmkanker, maar bij een vroege diagnose is de ziekte goed te behandelen.

Start en finish zijn op het terrein van de Yakult fabriek in Almere. Inschrijven voor deelname en het sponsoren van Kasper kan op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Plaats een reactie