Kanker kan voorkomen worden

Op 4 februari is het Wereld Kanker Dag. Een dag waarop het Wereld Kanker Onderzoek Fonds samen met de Union of International Cancer Control (UICC) aandacht vraagt voor de preventie van kanker. Wereld Kanker Dag heeft dit jaar als thema: kanker kan voorkomen worden. Een boodschap die naadloos aansluit bij de kankerpreventie missie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en dan ook van harte door haar ondersteund wordt.

Nadia Ameyah, Operationeel Manager van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “We zijn blij dat we het waardevolle werk van de UICC kunnen steunen. Door de krachten van kankergerelateerde organisaties over de hele wereld te bundelen, kan Wereld Kanker Dag een belangrijke rol spelen in de preventie van deze ziekte.

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en een gezond gewicht het risico op kanker met een derde kunnen verlagen. Helaas zijn veel mensen niet op de hoogte van het verband tussen voeding, leefstijl en kanker. We hopen dat de campagne van Wereld Kanker Dag hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

“We verwachten dat 2011 een cruciaal jaar wordt in de strijd tegen kanker. In september organiseren de Verenigde Naties voor de eerste keer een Top over niet-overdraagbare ziekten, die zich zal richten op kanker en andere chronische ziektes. Ook in deze hoedanigheid kijkt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds uit naar de samenwerking met de UICC.”

Wereld Kanker Dag heeft ook tot doel mensen aan te moedigen om de Verklaring voor een Wereld Vrij van Kanker te ondertekenen. Vanaf 4 februari kan men de petitie online tekenen op: www.wereldkankeronderzoekfonds.nl.

Plaats een reactie