‘Kanker de baas?’ in Spraakmakende Zaken aflevering 2

Op dinsdag 7 juni 2011 praat Paul Rosenmöller in een nieuwe aflevering van het tv-programma Spraakmakende Zaken met Peter Kapitein, kankerpatiënt en initiatiefnemer van het wielerevent Alpe d’HuZes en kankerchirurg Casper van Eijck.

Over tien jaar is kanker geen dodelijke ziekte meer. Dat is de droom van Peter Kapitein, kankerpatiënt en initiatiefnemer van het wielerevent Alpe d’HuZes, dat geld inzamelt voor het kankeronderzoek. Afgelopen jaren kreeg hij een flink aantal wetenschappers mee in deze grote droom.

Ook kankerchirurg Casper van Eijck zet zich in voor deze strijd. In de eerste plaats door zijn vak uit te oefenen, maar hij heeft ook het initiatief genomen voor het maken van een documentaire over kanker. Met die documentaire wil hij laten zien dat kanker bij het leven hoort, maar dat het leven niet is afgelopen na de diagnose.

Kanker is nu nog doodsoorzaak nummer één. Worden we dit veelkoppig monster ooit de baas?

Aan de vooravond van de zesde editie van de Alpe d’HuZes gaat Paul Rosenmöller in Spraakmakende Zaken in gesprek met deze twee mannen met een missie, die allebei op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Uitzending
Programma: Spaakmakende Zaken
Aflevering 2: Kanker de baas?
Uitzending: Dinsdag 7 juni 2011
Tijdstip: 21.20 – 21.50 uur
Kanaal: Nederland 2
Presentatie: Paul Rosenmöller
Redactie: Elisabeth Bouwmeester, Wilco Leene, Henriëtte Smit, Tjitske Stoit
Productie: Yvonne Clement
Eindredactie: Bert Visser

Plaats een reactie