Kan een goedkope zorgverzekering afdoende zijn?

In Nederland is iedereen van 18 jaar of ouder verplicht een zorgverzekering te hebben. De zorgverzekering is Nederland breed verplicht om de Nederlandse bevolking te garanderen van een basisgezondheid. Veel mensen maken echter weinig tot geen gebruik van deze zorgverzekering. Deze mensen zijn wel verplicht om de zorgverzekering te betalen.

Voor deze mensen kan het vaak al snel uit om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten! In deze blog vertellen we je wanneer je wel en wanneer je juist niet een goedkope zorgverzekering moet afsluiten.

Goedkoopste zorgverzekering, doen!

De goedkoopste zorgverzekering in 2021 kost al gauw enkele tientallen euro’s per maand minder dan een doorsnee zorgverzekering. Dit komt doordat het eigen risico van de goedkoopste zorgverzekering een stuk hoger ligt. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekerde in het geval van een ongeval zelf moet bijdragen. De hoogte van het eigen risico is van directe invloed op de hoogte van de maandelijks te betalen premie.

Doordat men in het geval van ongeval meer moet betalen, hoeft er per maand een lager bedrag betaald te worden. Als je al jaren lang geen gebruik maakt van het eigen risico, of meestal wel een beetje, maar altijd ruim onder de 385 euro blijft, kan het best lonen om een verzekering met een hoog eigen risico te nemen!

Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de verschillende zorgverzekeringen voor studenten. Waar je voor een verzekering met een eigen risico van 385 euro bijna honderd tien euro betaald, kost goedkoopste zorgverzekering voor studenten met een eigen risico van 385 nog geen 90 euro!

Goedkoopste zorgverzekering, niet doen!

Als je regelmatig gebruik maakt van de zorgverzekering dan is het niet verstandig om een goedkope zorgverzekering te nemen. Met gebruik maken wordt in dit geval bedoelt dat het eigen risico volledig gebruikt wordt.

Als je besluit een goedkopere zorgverzekering te nemen gaat dit hand in hand met de stijging van het eigen risico. Doordat je met regelmaat gebruik maakt van het zorgsysteem, is de kans ook groot dat je met een verhoogd eigen risico ook dit volledige bedrag moet bijbetalen! 

Plaats een reactie