Kampeerders bij de Boer doneren 5500 euro aan KWF en Hartstichting

Op maandag 13 september jl. heeft de Stichting Vrije Recreatie, ook wel bekend als de stichting die kamperen bij de boer stimuleert, twee cheques overhandigd ter waarde van 2750 euro aan respectievelijk KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Hartstichting. Deze mooie bedragen zijn bijeengebracht door genodigden voor de receptie en door gulle donateurs en kampeerboeren tijdens het grandioze 40-jarig jubileumfeest van SVR in Houten.

SVR-voorzitter Willem van den Berg legt uit waarom het geld naar deze twee initiatieven is gegaan. “We hebben ongeveer 200 afmeldingen gehad voor ons jubileumweekend. Helaas was ziekte de vaak de reden van de afzegging, waarvan het merendeel of aan kanker lijdt of last heeft van hart- of vaatziekten. Het lag voor de hand dat we daarom KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Hartstichting een hart onder de riem willen steken.”

Opbrengst receptie

Voor de receptie had de jubilerende Stichting de genodigden verzocht om liefst geen cadeaus te overhandigen, maar een geldelijke bijdrage te leveren aan de twee goede doelen. “Het was verheugend al die genodigden hun enveloppe in de stembus te zien deponeren” zegt de, tijdens de receptie geridderde, SVR-voorzitter Van den Berg. Maar niet alleen de genodigden op de receptie deden een duit in het zakje. Ook SVR-feestgangers droegen graag hun steentje bij en deponeerden hun bijdrage in de bus, die gedurende het hele weekend heel uitnodigend op het terrein stond opgesteld.

Dankbare terugblik op succesvol weekend

De Stichting Vrije Recreatie kijkt dankbaar en met veel plezier terug op de viering van dit jubileumweekend. Het is een weekend om nooit te vergeten, met die duizenden gasten, het prachtige weer, vuurwerk en twee feestavonden (met o.a. Frans Bauer, Albert West, Dennie Christian en Conny Vink) en bovenal de drukte rond de collectebus. Een week na de grandioze viering van het 40-jarig bestaan van de SVR is er nog geen eind gekomen aan dat jubileumfeest. Nog dagelijks worden stapels bedankbriefjes en -mails van de feestgangers en felicitaties van duizenden kampeerders-bij-de-boer die niet op het feest konden komen.

De SVR dankt die gulle gevers van harte en is trots op al haar gasten, die het mogelijk hebben gemaakt dat maandagmorgen, tijdens een ontspannen bijeenkomst, de cheques – inwisselbaar bij de ING-bank (die overigens ook nog een welkome duit in het zakje deed) – konden worden overhandigd aan vertegenwoordigers van beide goede doelen.

Inlichtingen: SVR, Meerkerk. Telefoon 0183-352741, www.svr.nl

Plaats een reactie