Kamerleden onderschrijven urgentie van veilig drinkwater en sanitatie

0
645

Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier (CDA) en Kees van der Staaij (SGP) namen dinsdag 22 maart 2011 flessenpost in ontvangst van Rolien Sasse, directeur Simavi, namens End Water Poverty.

Water is een mensenrecht
Ferrier (CDA): “Water is een mensenrecht. Het is belangrijk dat we inzetten op water. Maar wat levert dat op, en hoe houden we dat in de gaten? We moeten kritisch kijken naar de resultaten.”

Water is topprioriteit
Van der Staaij (SGP): “Steun voor water en sanitatie is topprioriteit in ontwikkelingssamenwerking. Toegang tot water en sanitatie zorgt ook voor de veiligheid van vrouwen en dat is heel belangrijk.”

Ferrier en Van der Staaij namen een petitie in ontvangst, ondertekend door 18 Nederlandse partijen die werkzaam zijn op het gebied van water en sanitatie.

De petitie vraagt aan Tweede Kamerleden om zich in te zetten voor veilig drinkwater en sanitatie. En ervoor te zorgen dat de Nederlandse hulp met name de minst ontwikkelde landen en arme groepen bereikt, en dat de Nederlandse regering hier jaarlijks op rapporteert.

Op Wereld Water Dag liepen in meer dan 55 landen meer dan 350.000 mensen mee aan de World Walks for Water. Om aandacht te vragen voor de 2,6 miljard mensen zonder toegang tot een veilig toilet en de 884 miljoen mensen die geen toegang hebben tot veilig drinkwater.

Vorig artikelING schenkt kunst aan Bernhoven
Volgend artikelPatiënten redden het niet zonder AWBZ-hulp
Simavi is een gezondheidsorganisatie die vindt dat iedereen recht heeft op een goede gezondheid. Daarom werken wij in de armste gebieden van ontwikkelingslanden aan de gezondheid van mensen. We richten ons speciaal op moeders omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie. Samen met hen zorgen we voor veilig drinkwater en goede hygiëne, een gezonde zwangerschap en de gezondheid van hun kinderen. Ook geven we moeders de kennis die ze nodig hebben om ziektes te voorkomen. Samen met lokale organisaties bieden we directe en praktische steun. En we komen op voor de belangen van mensen. Dat werkt. Al meer dan 85 jaar.