Kamerleden onderschrijven urgentie van veilig drinkwater en sanitatie

Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier (CDA) en Kees van der Staaij (SGP) namen dinsdag 22 maart 2011 flessenpost in ontvangst van Rolien Sasse, directeur Simavi, namens End Water Poverty.

Water is een mensenrecht
Ferrier (CDA): “Water is een mensenrecht. Het is belangrijk dat we inzetten op water. Maar wat levert dat op, en hoe houden we dat in de gaten? We moeten kritisch kijken naar de resultaten.”

Water is topprioriteit
Van der Staaij (SGP): “Steun voor water en sanitatie is topprioriteit in ontwikkelingssamenwerking. Toegang tot water en sanitatie zorgt ook voor de veiligheid van vrouwen en dat is heel belangrijk.”

Ferrier en Van der Staaij namen een petitie in ontvangst, ondertekend door 18 Nederlandse partijen die werkzaam zijn op het gebied van water en sanitatie.

De petitie vraagt aan Tweede Kamerleden om zich in te zetten voor veilig drinkwater en sanitatie. En ervoor te zorgen dat de Nederlandse hulp met name de minst ontwikkelde landen en arme groepen bereikt, en dat de Nederlandse regering hier jaarlijks op rapporteert.

Op Wereld Water Dag liepen in meer dan 55 landen meer dan 350.000 mensen mee aan de World Walks for Water. Om aandacht te vragen voor de 2,6 miljard mensen zonder toegang tot een veilig toilet en de 884 miljoen mensen die geen toegang hebben tot veilig drinkwater.

Plaats een reactie