Judith en Andre schitteren in ‘De Andere Finale’

Nederland won zaterdag 26 mei 2012 na ruim 37 jaar weer een songfestival. Met een moderne versie van ‘ Ik zie een ster’ wisten Andre en Judith de vakjury van ‘ De Andere Finale‘ voor zich te winnen.

Judith en Andre winnen De Andere Finale

Dit alternatieve songfestival van het Leger des Heils en omroep RKK werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Onbekende talenten uit het werkveld van het Leger des Heils zongen bekende songfestivalhits. De show werd uitgezonden op Nederland 2 in het kader van 125 jaar Leger des Heils.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Andre en Judith zongen als duo ‘Ik zie een ster’ het lied waarmee Mouth & MacNeal in 1974 een derde plek behaalden voor Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Andre is 18 als hij naar Nederland komt. Alleen zijn passie voor muziek kan hij meenemen. Hij vindt uiteindelijk werk als buschauffeur, maar keert terug naar Curaçao om zijn ouders te verzorgen. Eenmaal terug in Nederland is alles anders. Hij vindt geen werk en belandt op straat. “Bij het Leger des Heils kwam ik erbovenop. Ik heb nu werk, en een eigen kamer.” En muziek? Dat is nog steeds zijn grote liefde. Judith is heilssoldate en zit bij de kerk van het Leger des Heils. Van kinds af aan zingt ze graag en veel.

De vakjury onder leiding van Conald Maas was zeer enthousiast over de vertolking van ‘Ik zie een ster’. Frits Spits: ‘Ik vond het overrompelend. Het lied heet ‘Ik zie een ster’ , maar ik zag 2 sterren.’ Cornald Maas: ‘Uiteindelijk zijn we gegaan voor een combinatie van overtuigingskracht, geloofwaardigheid, goeie vocalen, interpretatie en samenspel. Wij kozen voor die twee sterren: Andre en Judith.’

Het duo Andre en Judith laat een contrast zien. Judith (21) staat aan het begin van het leven met volop kansen en Andre (49) die door omstandigheden aan lager wal raakte. De Andere Finale laat zien dat zoiets iedereen kan gebeuren. Maar door het werk van het Leger des Heils kunnen deze talenten weer stralen. De Andere Finale werd dan ook door presentator Catherine Keyl omschreven als ‘het songfestival van de hoop.’

Plaats een reactie