Jubileumjaar St. Anna Ziekenhuis en St. Anna Zorggroep

In 2011 bestaan het St. Anna Ziekenhuis 80 jaar en de St. Anna Zorggroep 10 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum worden binnen de organisatieonderdelen van de zorggroep uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Deze zijn toegespitst op verschillende doelgroepen, met als doel om zoveel mogelijk mensen bij dit bijzondere feestjaar te betrekken.

Open dag – 19 maart
Op zaterdag 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur opent het recent volledig gerenoveerde St. Anna Ziekenhuis samen met TopSupport haar deuren voor alle belangstellenden. Zij kunnen zich uitgebreid laten informeren via een uiteenlopend programma van rondleidingen, activiteiten en informatiestands. Ananz wordt op deze dag vertegenwoordigd in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop; haar vier vestigingen zijn niet geopend voor publiek. Het definitieve programma zal begin maart op onze website staan.

Expositie Kees VERKADE – 19 en 20 maart
Op zaterdag 19 en zondag 20 maart vindt er in Kasteel Geldrop een expositie plaats van bronzen beelden en litho’s van beeldhouwer Kees VERKADE. Zijn werken hebben grote bekendheid verworven in wereldberoemde huizen als Christie’s en Sotheby’s in Amsterdam. De expositie is geopend tussen 10.00 en 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Ga voor meer informatie over zijn omvangrijke collectie naar www.keesverkade.com.

Verkoop voor goed doel
De werken van Kees VERKADE zijn eveneens te koop. Met de aankoop wordt het nieuw te ontwikkelen hospice van de St. Anna Zorggroep gesteund. Deze wordt in 2013 gerealiseerd op het terrein van verpleeghuis Berkenheuvel.

Ter gelegenheid van de afgeronde renovatie van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, wordt op vrijdag 18 maart in de centrale liftenhal een bronzen beeld onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door Kees VERKADE, in opdracht van het St. Anna Ziekenhuis.

ANNA in Beeld
In februari en maart worden de klinische patiënten van het St. Anna Ziekenhuis en cliënten van Ananz uitgenodigd om foto’s te maken van hun beleving van het Anna. Na een selectie worden de meest aansprekende foto’s in de tweede helft van 2011 tentoongesteld in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en in de vier vestigingen van Ananz.

Symposium
In de tweede helft van 2011 wordt in samenwerking met Stichting Thema (Transmurale zorg Huisartsen Eerste lijn, Medisch specialisten en het St. Anna Ziekenhuis – www.stichtingthema.nl) een symposium georganiseerd. De te presenteren onderwerpen zullen betrekking hebben op het veranderende zorglandschap.

Plaats een reactie