Joop Wijn nieuwe bestuursvoorzitter Oranje Fonds

Per 1 januari 2011 bekleedt mr. drs. J.G. (Joop) Wijn de functie van bestuursvoorzitter van het Oranje Fonds. De heer Wijn is sinds 2007 al bestuurslid van het Fonds. In het dagelijks leven is hij werkzaam als lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. Hij was staatssecretaris van Financiën in de kabinetten Balkenende I en II en minister van Economische Zaken tijdens Balkenende III.

Als bestuurslid is Joop Wijn al jaren betrokken bij het Oranje Fonds. Deze betrokkenheid zet zich nu voort in het voorzitterschap. “Het Oranje Fonds geeft sociale initiatiefnemers de kans om voor velen het verschil te maken. De steun van het Fonds brengt groepen mensen samen en laat Nederland van zijn beste kant zien. Ik ben blij dat ik als voorzitter een actieve bijdrage aan het bestuur en de ontwikkeling van het Oranje Fonds mag gaan leveren.”, aldus de heer Wijn.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Plaats een reactie