Jongste collectant ooit?

Fiene is geboren op 1 september 2011. Vandaag is zij haar eigen collecte gestart voor het Prinses Beatrix Fonds. Zij is de jongste collectant ooit voor het fonds en wij vermoeden dat zij zelfs de titel ‘jongste collectant wereldwijd’ op haar naam kan schrijven. Het Guinness Book of Records is inmiddels ingelicht, het wachten is nog op de bevestiging.

Fiene is de pasgeboren dochter van Ellen en Wilco. Ellen werkt als hoofd Wetenschappelijk Onderzoek bij het Prinses Beatrix Fonds en weet daarom hoe belangrijk onderzoek naar spierziekten en bewegingsstoornissen is.

Ellen: “Als jonge moeder raakt het mij dat kinderen met een spierziekte vaak afhankelijk zijn van een rolstoel en intensief verzorgd moeten worden. Voor hen is onbezorgd opgroeien, buiten spelen en naar school gaan niet vanzelfsprekend. Het is mijn droom dat deze kinderen ook een gezonde toekomst kunnen genieten. Geld inzamelen voor onderzoek naar spierziekten is hiervoor noodzakelijk. Gelukkig heeft Fiene dit goed begrepen en is nu al haar eigen collecte opgestart!”

Digitale collectebus
Fiene is nog te jong om echt langs de deur te gaan, daarom collecteert ze via internet. Zij heeft haar eigen digitale collectebus aangemaakt en de eerste giften al ontvangen. De collecteweek duurt nog tot zaterdag 17 september.

Heeft u de collectant gemist? Kijk dan op www.prinsesbeatrixfonds.nl en doe een gift in de digitale collectebus van Fiene.

Plaats een reactie