Jonge topsporters tekenen studie/sport-contracten op Graafschap College

0
978

Donderdag 17 november 2011 werden op het Doetinchemse Graafschap College in het bijzijn van bijna vijftig belangstellenden de eerste studie/sportcontracten getekend. Een groot aantal van de negentien topsporters die op dit moment lessen volgen bij het roc, had zich deze avond vrij kunnen maken van de training. Samen met bestuurslid Sarien Shkolnik van het Graafschap College zetten zij hun handtekening onder de eerste studie/sportcontracten. In het contract worden een aantal wederzijdse afspraken vastgelegd om het combineren van studie en topsport succesvol te laten verlopen.

Jonge topsporters tekenen studie/sportcontracten op Graafschap College

De jonge sporttalenten komen uit verschillende takken van sport, van volleyballer tot bowler en van waterpoloër tot speler bij voetbalclub De Graafschap. “Een goede opleiding die je voorbereidt op een maatschappelijke carrière is een ‘must’,” zo vertelt Sarien Shkolnik de sporters in haar welkomstwoord. “Jullie beseffen als geen ander hoe belangrijk het is om aan persoonlijke doelen te werken. Je werk voor de club en voor school versterken elkaar.”

Een deel van de avond is gereserveerd voor een groepsdiscussie over de topsportregeling op het Graafschap College en voorlichting door oud-atlete en Topsport Gelderland consulente Lotte Visschers. Zij praat de jongeren en hun ouders bij over topsportstatussen en begeleiding- en trainingsfaciliteiten. Graafschap College topsportcoördinator André Simmelink: “We streven naar een goede samenwerking tussen overkoepelende sportorganisaties, clubs, school en natuurlijk onze studenten, met als doel maatwerk te leveren zodat deze jongeren naast hun sportcarrière ook kunnen werken aan hun maatschappelijke toekomst.”

Met het zetten van de handtekeningen wordt de avond officieel afgesloten. Elke topsporter wordt geïntroduceerd met een korte presentatie: “Hij won als bowler al de Europese Jeugdtour, volgend jaar wil hij naar de finales van het WK Jeugd in Bangkok,” zo wordt bowling-talent Ramon Hilferink aangekondigd, “Maar vanavond is hij hier, in Doetinchem…”