Jonge single man het minst fris

Hygiënisch wasgoed is niet zo vanzelfsprekend als je zou verwachten. Driekwart (74,4%) van de Nederlanders wast op 40 graden of lager. Dit levert soms wel een vlekkenvrije was op, maar niet altijd een hygiënisch schoon resultaat.

Kleding en linnengoed die enige tijd in de wasmand liggen, bevatten namelijk vuil dat bij wassen op lagere temperaturen niet altijd verwijderd wordt. Nederlanders zijn zich hiervan niet bewust. 60% van de Nederlanders vindt de was hygiënisch schoon als er nog een klein vlekje in zit. En bijna tweederde (64,6%) is tevreden als deze lekker ruikt.

Verrassend is tevens dat vooral jonge single mannen viespeuken zijn, ze halen onder andere hun vuile kleding uit de waswand om het opnieuw te dragen. Dit en meer blijkt uit het onderzoek naar hygiënisch wassen van Vanish Oxi Action, de expert in vlekverwijdering, dat uitgevoerd is door Panelwizard onder 501 respondenten. Om ook op lagere temperaturen hygiënisch schoon te wassen, introduceert Vanish het nieuwe 2-in-1 product Vanish Oxi Action Hygiëne.

Wassen op lagere temperaturen: hygiënisch?
Vuile sokken, natte handdoeken, spetters van de pastasaus op het overhemd en bezwete sportkleding. Ze zien er niet alleen vies uit, ze zijn ook erg onhygiënisch. Zeker als deze kleding enige tijd in de wasmand ligt! Door te wassen op lagere temperaturen wordt de was niet altijd hygiënisch schoon. Toch denkt 57,6% van de ondervraagden, dat de was hygiënisch schoon wordt op 40 graden. Dit percentage ligt voor vrouwen beduidend hoger dan voor mannen (63,6% versus 51,4%). Vooral onder de 30 jaar wordt er vaak gewassen op lage temperaturen. Jongeren (onder de 30 jaar) denken vaker dat de was hygiënisch schoon is bij wassen op 30 graden, bij mensen van 60 jaar en ouder liggen deze percentages anders (34,7% versus 25,2%).

Ouderen boven de 60 hygiënischer dan jongeren onder de 30
Waar meer dan de helft van de jongeren (52,6%) wel eens vuile was uit de wasmand haalt om deze nog een keer te dragen, geven bijna alle ouderen (88,3% van de 60-plussers) aan dat nooit te zullen doen. Ouderen wassen meer dan gemiddeld op temperaturen van 60 of 90 graden. Zij laten zich het minst leiden door de lekkere geur van wasgoed met betrekking tot hygiëne (38,2% versus 64,6% gemiddeld).

Alleenstaande werkende mannen: niet zo frisjes
Gênant weetje dat naar voren kwam bij het onderzoek: één op de vijf ondervraagden (21,6%) draagt zijn onderbroek wel eens vaker dan één keer. Voor mannen geldt dit vaker dan voor vrouwen (31,0% versus 12,5%), voor alleenstaanden (28,2%) en voor fulltime werkende mensen (25,9%) ligt dit percentage ook hoger dan gemiddeld (21,6%). Daarnaast halen mannen ook vaker dan vrouwen kleding uit de vuile wasmand als ze dit kledingstuk nodig hebben (29,0% versus 22,7%).

Over Vanish Oxi Action Hygiëne
Vanish Oxi Action Hygiëne is het nieuwste 2-in-1 product van de expert in vlekverwijdering. Door de was voor te behandelen met Vanish Oxi Action Hygiëne of een extra schepje van het innovatieve supplement aan het wasmiddel toe te voegen, wordt de was vlekvrij en hygiënisch schoon. Ook op lage temperaturen. Het product is verkrijgbaar in gel en poeder voor de consumentenadviesprijs van 6,79 euro.

Plaats een reactie