Johnny Hoogerland schenkt fiets aan Artsen zonder Grenzen

Vanaf maandag 25 juli 2011, 9:00 uur, veilt Tour for Life op Facebook de fiets waarmee Johnny Hoogerland de huiveringwekkende crash in de Touretappe van 10 juli maakte. De Vacansoleilrenner schonk zijn fiets aan Tour for Life ambassadeur Maarten Ducrot, ten bate van het levensreddende werk van Artsen zonder Grenzen.

Ducrot sprak Johnny Hoogerland op 18 juli 2011, tijdens de Mosseldag die speciaal voor de Vacansoleilploeg in Frankrijk werd georganiseerd. “Ik zei dat ik op zoek was naar een fiets met een verhaal om te veilen voor Artsen zonder Grenzen, waarop Johnny laconiek reageerde: ‘Nou, hier staat er nog wel eentje’ ‘Over een fiets met een verhaal gesproken!’, lacht de Tour for Life ambassadeur.

Facebook veiling
De veiling start op maandag 25 juli om 9:00 uur en eindigt op maandag 1 augustus om 9:00 uur. Deelnemers kunnen bieden door naar de Facebookpagina van Tour for Life te gaan (www.facebook.com/TourforLife.AzG) en daar een bod te plaatsen. De hoogste bieder wordt op maandag 1 augustus bekend gemaakt door de organisatie van Tour for Life. De fiets verkeert ondanks de crash in uitstekende staat. Instapbod voor de veiling is 1.500 euro.

Tour for Life 2011: 28 augustus t/m 4 september
Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, geven alles voor een groots doel: een heroïsche 1.250 km op de fiets én 15.000,- euro of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus 2011 in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan één voor één op het programma.

Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Plaats een reactie