Johan Stekelenburg documantaire op de NTR

De NTR komt met een documentaire over Johan Stekelenburg (1941-2003), getiteld ‘Mooie Johan’. De documentaire wordt uitgezonden op zijn sterfdag, volgende week woensdag 22 september 2010, van 23:00-23:45 uur op Nederland 2, en is gemaakt door Ronnie Griens en Marijke de Val. De oud-vakbondsman, -politicus en -burgemeester overleed op 22 september 2003 aan de gevolgen van slokdarmkanker.

In ‘Mooie Johan’ komen behalve naaste familie velen aan het woord die in hun werkzame leven met Johan Stekelenburg hebben samengewerkt, zoals oud-premier Wim Kok, PvdA-leider Job Cohen en oud-werkgeversvoorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Stekelenburg was een man die mensen wist te verbinden, zo blijkt uit het portret van de NTR. Hij blijkt nog allerminst vergeten. Zo is er een tweejaarlijkse onderscheiding, het Johan Stekelenburg Compliment, voor een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De documentaire is genoemd naar één van de bijnamen van Johan Stekelenburg. Johan werd niet alleen ‘De Steek’ of ‘Stekel’ genoemd, maar ook wel ‘Mooie Johan’, omdat hij gold als een mooie man met flair en stijl.

De NTR is de publieke omroep voor informatie, educatie en cultuur, voortgekomen uit NPS, Teleac en RVU.

Zie ook www.ntr.nl/mooiejohan en www.johanstekelenburgcompliment.nl

Plaats een reactie