Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert voorleesontbijt

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt in het kader van De Nationale Voorleesdagen een voorleesontbijt op 20 januari georganiseerd. Gita Gallé, Raad van Bestuur, leest de kinderen van de Kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op deze dag voor uit het prentenboek van 2011: ‘Fiet wil rennen’.

De kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen niet meedoen aan de activiteiten die in het kader van de Nationale Voorleesdagen op diverse basisscholen en kinderdagverblijven worden georganiseerd. Daarom organiseert het ziekenhuis zijn eigen voorleesontbijt. De kinderen worden voorgelezen uit het boek ‘Fiet wil rennen’. Dit boek van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit, is tot prentenboek van het jaar 2011 verkozen. Het boek gaat over een eigenwijze struisvogel die gek is op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, zelfs niet een stevige tegenwind. ‘Fiet wil rennen’ is één van de tien boeken die centraal staan gedurende de voorleesdagen.

Boek en tijdschriften cadeau
Boekhandel Selexyz Adr. Heinen in ’s-Hertogenbosch steunt het initiatief van het ziekenhuis. Alle kinderen krijgen van de boekhandel het boek over Fiet. Als extraatje zorgt Blink uitgevers voor tijdschriften als de Bobo, Okki en Taptoe.

De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om kinderen voor te lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de ontwikkeling van de interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het de kinderen veel plezier. Van 19 tot en met 29 januari vinden De Nationale Voorleesdagen 2011 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 19 januari.

Plaats een reactie