Jeroen Bosch Ziekenhuis lanceert couveusewebsite in Week van het Couveusekind

In de Week van het Couveusekind lanceert het Jeroen Bosch Ziekenhuis een nieuwe website. Een website speciaal voor ouders, die hun kind op de couveuseafdeling van het ziekenhuis hebben liggen. Initiatiefnemer van deze site is Thomas Timmers, een ‘couveuse-ouder’, die tijdens de opname van zijn dochter kansen zag om de ondersteuning van ouders te verbeteren.

Thomas Timmers overhandigde de eerste inlogcode aan twee ouders, die hun kind op de couveuseafdeling hebben liggen. In het bijzijn van alle ouders en kinderen die mee hebben gewerkt aan de totstandkoming bekeken de ouders de gloednieuwe website.

Persoonlijke informatie
De website is alleen toegankelijk voor ouders van kinderen die op de couveuseafdeling liggen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. “We hebben daarvoor gekozen, omdat de informatie die erop staat heel persoonlijk is. Verschillende ouders hebben filmpjes laten maken tijdens bijvoorbeeld het wassen en voeden van hun kind. Ze stellen deze informatie beschikbaar voor ‘lotgenoten’”, aldus Paul van Hal, unithoofd van de couveuseafdeling.

Unieke website
Op de website is, naast allerlei filmpjes, ook veel informatie beschikbaar over onderwerpen en termen waar je als couveuse-ouder mee te maken krijgt. Thomas Timmers, die zelf een dochtertje op de afdeling had liggen, kaartte dit probleem aan. Hij bracht meteen een oplossing; een site met filmpjes en een woordenlijst waar al deze termen zijn uitgelegd. Timmers, mede-eigenaar van Interactive Studios, maakte kosteloos deze website samen met de afdeling. “We hadden al langer plannen voor een eigen website. Thomas heeft ervoor gezorgd dat we in no-time een unieke site hebben”, geeft Van Hal aan.

Praktische informatie
De website onderscheidt zich van andere websites door het veelvuldig gebruik van beeld- en filmmateriaal. Ook wordt uitgebreid ingegaan op praktische zaken, zoals ‘Waar zet ik mijn afgekolfde moedermelk neer’ en ‘Hoe doe ik mijn kind in bad?’. Op de afdeling blijkt dat ouders juist behoefte hebben aan deze informatie. Ouders vinden het ook prettig om rustig thuis de informatie nog eens door te lezen.

Hart onder de riem
Eén keer per jaar wil de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (V.O.C.) de ouders een hart onder de riem steken. Dit gebeurt in de Week van het Couveusekind van 15 tot en met 21 november. Dit jaar zorgt het V.O.C. naast het knuffeltje voor de kinderen en het boekje ‘Kwetsbare kinderen’ voor ouders ook voor iets extra’s. Het V.O.C. geeft elk ziekenhuis twee uitleenkoffertjes voor broertjes en zusjes. In het koffertje zitten onder andere een pop, luiers, een stethoscoop en een boekje. Voor broertjes en zusjes van een prematuur of ziek kind verandert er heel veel. Deze koffer kan een bijdrage leveren bij de omgang en het verwerken hiervan. De uitreiking van deze koffer vindt plaats op woensdag 17 november in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Plaats een reactie