Jeroen Bosch Academie in bezit van Metimens

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis presenteert vrijdag 23 september 2011 de Metimens in het Skillslab van het ziekenhuis. Deze Metimens is een levensechte pop die geprogrammeerd is als man, vrouw of kind en die menselijke kenmerken heeft zoals ademhalen, polsslag en lichaamsvloeistof.

De Metimens kan tal van ziektes simuleren zodat medische en zorgprofessionals diverse behandelingen kunnen trainen. De Metimens is zo van onschatbare waarde voor de opleiding van nieuwe medisch specialisten en verpleegkundigen.

Tijdens een bijeenkomst van de Health to Business community wordt een demonstratie van de Metimens gegeven in het auditorium van het Kenniscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dr. Paetrick Netten geeft tijdens de bijeenkomst een presentatie over innovatief opleiden en Marjolein Schouten, manager van de Jeroen Bosch Academie besluit de avond met haar visie op de samenwerking van bedrijven met de Jeroen Bosch Academie. Beiden hebben veel kennis en ervaring op geneeskundig- en opleidingsgebied.

Financiering van Health to Business
De Metimens wordt gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Health to Business community. Deze community is een initiatief van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om interactieve kennisuitwisseling en ontmoeting van bedrijven, managers in de zorg en medisch specialisten te stimuleren. Mede door de financiering van de Health to Business Community heeft het Skillslab van de Jeroen Bosch Academie de Metimens kunnen aanschaffen.

Plaats een reactie