Je bent wat je date

Natuurlijk ken je het enigszins saaie succesverhaal van het nichtje van de buren, dat haar echtgenoot via een datingsite heeft leren kennen. Leuk voor haar, maar jij wilt ook wel eens ongegeneerd smullen van de horror, de tragiek, de ellende en de leugens van het Internetdaten. Er is immers geen leuker vermaak dan leedvermaak.

Je bent wat je date
Petra Noordhuis verdiepte zich in de wereld van de datingsites en kan je er alles over vertellen. Maar je kunt het binnenkort ook lezen. ‘Je bent wat je date‘ is een boek met korte verhalen over (Internet)daten. Ze zijn hilarisch, ongelofelijk, spannend, vermakelijk en soms angstaanjagend. De verhalen zijn waargebeurd en ze hebben soms een happy end, maar vaak ook niet.

En ander singleleed
De opgetekende interviews over daten en het vervolg daarvan worden afgewisseld met ‘En dit vind ik ervan’. Hierin geeft de schrijfster haar mening over thema’s die veel singles bezighouden, zoals liegende daters, bindingsangst en de hongerige zoektocht naar erkenning. Hete Harry, de anonieme medeschrijver van het boek, vertelt over zijn seksdates en elk verhaal wordt voorafgegaan door een datingtip.

Niets is wat het lijkt
Handboeken over daten zijn er al genoeg. Succesverhalen ook. ‘Je bent wat je date’ geeft je een kijkje in de keuken van het Internetdaten, waar een magische klik en een gelukkige afloop slechts zelden op het menu staan. Op humoristische en relativerende wijze beschrijft het boek de idiote situaties waarin je als dater verzeild kunt raken. Je bent na het lezen van de verhalen enigszins voorbereid op het soms harde leven van de Internetdater. Je zult immers geconfronteerd worden met afwijzing, leugens en bedrog. Maar je wordt ook een graag geziene gast op feestjes, want je vrienden en kennissen zullen van je verhalen smullen. En jij kunt er na enige tijd ook wel om lachen.

Over de schrijver
Petra Noordhuis (1967) is tekstschrijver en communicatietrainer. Sinds 1998 werkt ze als zelfstandige vanuit haar bedrijf Tekst en de rest. Haar missie? Lezers met woorden prikkelen, een spiegel voorhouden, laten lachen en tot nadenken aanzetten. Als nieuwsgierige single dook ze in de soms bizarre wereld van de vrijgezellen en de datingssites.

Op 22 november 2013 gaf ze drie datende dames tips in Koffietijd (RTL4). Haar volgende boek gaat over dramatische en smeuïge (v)echtscheidingen en is getiteld ‘Scheid aan jou!’.

Boekgegevens
Titel: Je bent wat je date (en ander singleleed)
Auteur: Petra Noordhuis
ISBN10: 9082024802
ISBN13: 9789082024807
Prijs: Euro 17,95

Je bent wat je date, Petra Noordhuis

1 gedachte over “Je bent wat je date”

 1. “Bezint eer gij begint” had het grappige boekje “Je bent wat je date” van Petra Noordhuis ook kunnen heten.

  Recensent: Ilonka Ketzer

  Een weldenkend mens krabt zich namelijk wel even flink achter zijn oren voordat hij aan het internetdaten begint na het lezen van de hilarische en soms tenenkrommende verhalen die de schrijfster over het internetdaten heeft opgetekend.

  Het is een must-read voor de toekomstige internetdater zodat ze weten wat hen te wachten staat in de virtuele wereld van de aandacht, het flirten en de afspraakjes.

  De ervaren internetdaters kunnen wellicht door het opvolgen van de tips uit het boek hun verwachtingen ( en misschien ook hun datingprofiel ) bijstellen en hun datingstactiek aanpassen om ook een succesverhaal te kunnen vertellen op een feestje.

  “Je bent wat je date“ is heerlijke ontspannen lectuur, vlot geschreven in een zwierige stijl en je hebt het uit voordat je het weet!

  Beantwoorden

Plaats een reactie