Japanse ambassadeur ontvangt Japans voetbalteam voor benefietwedstrijd

De Japanse ambassadeur Takashi Koezuka, de Amstelveense burgemeester Jan van Zanen, de algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis, Cees Breederveld en KLM Managing Director Erik Varwijk ontvangen maandag 11 april 2011 de Japanse eredivisieclub Shimizu S-Pulse op Schiphol. De KLM-vlucht landt om 15.20 uur. Twee dagen later, op woensdag 13 april, speelt het team, waaronder sterspeler Shinji Ono, een benefiet-wedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de nationale actiedag Nederland Helpt Japan.

Voor de voetbalwedstrijd treden er in de ArenA ook diverse artiesten op. Doel van de nationale actie is om steun te betuigen aan de mensen in Japan en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis in het rampgebied in Japan. Het Rode Kruis heeft hiervoor rekening 6868 geopend.

5 euro entree
Kaarten voor de benefietavond kosten 5 euro (of 35 euro voor de hoofdtribune) en kunnen besteld worden via de website www.nederlandhelptjapan.nl of via www.ticketpoint.nl. Ook de opbrengsten van de kaartverkoop dragen bij aan de hulpverlening in Japan. Op 13 april is het voor bezoekers van de avond mogelijk om gratis te parkeren bij de ArenA.

Initiatief nationale actiedag
Op 11 maart werd Japan getroffen door een driedubbele ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami, welke het land tevens in een nucleair drama trok. Een aantal betrokken Nederlanders besloot actie te ondernemen en nam het initiatief om een Japanse topclub tegen een Nederlandse topclub te laten voetballen, als steunbetuiging aan de slachtoffers en om geld in te zamelen voor hulp. Mede initiatiefnemers zijn de gemeentes Amsterdam en Amstelveen, Ajax, de Amsterdam Arena, en het Nederlandse Rode Kruis. Amsterdam en Amstelveen hebben een grote Japanse gemeenschap. Ook zijn hier veel Japanse bedrijven gehuisvest. De actie wordt verder kosteloos ondersteund door de Amsterdam ArenA en Ajax, de stichting Nederland Helpt Japan, evenementenorganisator XSAGA, KLM, Hotel Okura Amsterdam en Ticketpoint. Nauw betrokken bij het initiatief zijn verder de Japanse Ambassade, de Nederlandse Ambassade in Japan en de Japanese Chamber of Commerce in the Netherlands, Dujat en VMW Taxand.

Op de website www.nederlandhelptjapan.nl is de komende tijd meer informatie te vinden over de actiedag en de optredens van de artiesten. Ook is telefoonnummer 070 – 445 56 78 geopend, waarop mensen terecht kunnen met vragen en initiatieven kunnen delen.

Plaats een reactie