Jan de Lange benoemd tot hoogleraar Mondziekten en Kaakchirurgie

Dhr. dr. J. de Lange (1965) is benoemd tot hoogleraar Mondziekten en Kaakchirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Jan de Lange zet als opleider en hoofd van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie duidelijke onderzoekslijnen uit op het gebied van de traumatologie, infectieziekten en biomaterialen. Hij is geregistreerd als kaakchirurg en als epidemioloog en kan de expertise uit beide vakgebieden zodoende goed combineren. Voor het ontwikkelen van de onderzoekslijnen zoekt De Lange samenwerkingsverbanden binnen het AMC en de ACTA. Zijn chirurgische aandachtsgebieden zijn naast de traumatologie met name skeletale aangezichtscorrecties en reconstructieve kaakcorrecties. Ook gaat hij zich de komende jaren bezighouden met de modernisering van de specialistenopleiding tot kaakchirurg.

De Lange werkt sinds 1994 als kaakchirurg aan het AMC. Sinds 1997 is hij daarnaast werkzaam voor de Isala Klinieken in Zwolle, waar hij eveneens voorzitter van de commissie Zorgvernieuwing is. Voor de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie is De Lange lid van de nascholingscommissie en visiteur kwaliteitsvisitatie. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, waaronder in vaktijdschriften als Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, Journal of Dental Research en International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery.

Plaats een reactie