Jan Bos opende het vijfde Cruyff Foundation IJsfeest

0
809

In het Thialf stadion in Heerenveen vond vrijdag 30 maart voor de vijfde keer het Cruyff Foundation IJsfeest voor 350 kinderen met een handicap plaats.

Jan Bos opent Cruyff Foundation IJsfeest 2012

Verschillende (oud) toppers uit de schaatswereld, zoals Linda de Vries, Henk Gemser Barbara de Loor, Jan Bos en Renz Rotteveel waren aanwezig om te sporten met de kinderen op deze bijzondere dag. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van Brahim Fouradi.

Het Cruyff Foundation IJsfeest is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen met een handicap. Tijdens dit winterevenement beoefenden kinderen met een handicap verschillende ijssporten. Leerlingen van mytylscholen Lyndensteyn uit Beetsterzwaag, De Twijn uit Zwolle, de GJ van de Ploegschool uit Hoogeveen en de Makay school uit Meppel namen deel aan het IJsfeest. Ze konden verschillende activiteiten beoefenen, zoals curling, sledgehockey, priksleeën en kunstrijden. Zij namen het niet alleen op tegen elkaar, maar konden eveneens sporten met en tegen hun sporthelden. Zo kregen de leerlingen bij de KPN Junior Schaatsclub les van Barbara de Loor.

’De 14 van Johan’ 2012
14 jonge sporters met een missie: nóg meer gehandicapte en niet gehandicapte jongeren in beweging brengen. Een jaar lang zetten zij zich als bijzonder ambassadeur in om het gedachtegoed van de Cruyff Foundation en het Cruyff Institute uit te dragen. Stuk voor stuk zijn ze het springlevende bewijs van de vele buitengewone initiatieven van de Foundation en het Institute om sport op wat voor manier dan ook toegankelijker te maken voor de jeugd.

Vrijdag was daarom van ‘De 14 van Johan’ Jan Bos als speciale ambassadeur aanwezig. Zelf weet hij hoe belangrijk het is om te sporten: “Sport is voor mij mijn leven, en door hard te trainen wil ik altijd het uiterste uit mijn lichaam halen. Het geeft me een goed gevoel om fit te zijn en ik vind het leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast meedoen. Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van het sporten.’’

Optreden Fouradi
Een bijzonder moment voor alle kinderen was het spetterende optreden van de rapper Fouradi. Alle kinderen genoten van zijn optreden en zongen uit volle borst mee.

Meer informatie
http://www.cruyff-foundation.org
http://www.cruyff-foundation.org/smartsite.net?id=782
http://www.stoerwinterweken.nl/