It giet oan: De Nierstichting IJsstrijd 2012

Hoewel de Elfstedentocht helaas niet doorgaat, giet de Nierstichting IJsstrijd 2012 wel oan! Op zondag 4 maart 2012 staan honderden schaatsliefhebbers op de schaatsbaan van FlevOnice in Biddinghuizen in de startblokken voor dit sfeervolle schaatsevenement. Kinderen én volwassenen kunnen zich nu aanmelden via www.ijsstrijd.nl.

Een schaatclinic van Henk Angenent tijdens deelnemersdag IJsstrijd 2011

Deelnemers aan IJsstrijd staan voor de uitdaging zoveel mogelijk gesponsorde rondjes van vijf kilometer te schaatsen en zo geld op te halen voor de Nierstichting. De twee IJsstrijders die tot 24 februari 2012 het meeste sponsorgeld ophalen, winnen een schaatsclinic voor voor hun hele klas, gegeven door Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en langebaanschaatster Moniek Kleinsman in samenwerking met Schaatsschool Eleven. Ook dit jaar zamelt de Nierstichting geld in voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

De draagbare kunstnier moet mogelijk worden door de ontwikkeling van een nieuw type membraan waarin absorptiematerialen zijn verwerkt. Hiermee is het mogelijk meer afvalstoffen uit het bloed te verwijderen.

Kinderen – tot 12 jaar – die op 4 maart 2012 komen schaatsen, dingen mee naar een inline-skate clinic voor de hele school. Per geschaatst rondje mogen zij een briefje invullen bij de stempelpost en deze in een pot doen. Aan het einde van de dag wordt uit deze pot de winnaar getrokken en bekend gemaakt wie de skate clinic heeft gewonnen voor zijn of haar school. Hoe meer rondjes je schaatst des te groter de kans dat jouw school wint. Leerlingen krijgen een echte clinic van een skatedocent samen met van één van de toppers Sjoerd of Mariska Huisman, ambassadeurs van de KPN Junior Schaatsclub.

Plaats een reactie