ISAO produceert zes filmpjes over Alzheimer

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) introduceert zes filmpjes over de ziekte van Alzheimer op YouTube.com. De filmpjes behelzen verschillende thema’s die te maken hebben met dementie en liggen in het verlengde van de reeds bestaande informatieverstrekking van ISAO.

De filmpjes die zowel op YouTube.com en alzheimer.nl te zien zijn, omvatten verschillende thema’s zoals ouderen in het verkeer, vergeetachtigheid of dementie, mantelzorg en de drie stadia van ziekte van Alzheimer. Tevens sluiten ze aan bij het bestaande informatiemateriaal van ISAO zoals folders en brochures, en spelen in op de veranderende wijze waarop mensen in steeds sterkere mate informatie tot zich nemen.

Het voorlichten over de ziekte van Alzheimer sluit aan bij de doelstellingen van de stichting. Behalve voorlichting steunt de non-profit organisatie wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelingsmethoden voor de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie. Op dit moment financiert de stichting 21 onderzoeksprojecten met ruim 2 miljoen euro.

De zes filmpjes zijn zowel op YouTube.com als op alzheimer.nl te zien en duren tussen de twee en drie minuten. Na het kijken van een filmpje via alzheimer.nl bestaat de mogelijkheid om de gratis brochure die bij het onderwerp aansluit direct te bestellen. Met de filmpjes hoopt ISAO de bestaande doelgroep op een nieuwe manier aan te spreken en tevens een nieuwe doelgroep te informeren over de verstrekkende gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Over ISAO
De in 1993 opgerichte stichting is een Nederlandse non-profit organisatie die tot doel heeft wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelingsmethoden voor de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie te ondersteunen en voorlichting te geven over de ziekte. Hierbij is ISAO volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.

Plaats een reactie