Is melk goed voor ons?

Over zuivel hoor je tegenstrijdige verhalen. Is melk bijvoorbeeld goed voor ons, zoals decennialang is beweerd, of juist niet? Wie het weet mag het zeggen. In elk geval zijn er veel initiatieven die een andere manier van omgaan met zuivel promoten.

10 x Beter, NTR Gezondheidsmagazine, aflevering 6: Zuivel
– Uitzending: dinsdag 14 februari 2012 om 19.20 uur op Ned. 2

Zo gaat Harm op bezoek bij het bedrijf van Gerjo Koskamp in Halle, een biologisch-dynamisch bedrijf met veehouderij, tuinderij, boerderijwinkel en zorgboerderij. Ook praat hij met Rada Meursing, die Indiase kookworkshops geeft waarin ‘ghee’, een vorm van ‘geklaarde boter’, een belangrijke rol speelt. Maar wat is ghee en wat is geklaarde boter? Rada, die tien jaar lang chef-kok in een Hindoeklooster was en haar hart verpandde aan de Indiase keuken, weet er alles van.

Zuivel van koeien die zonder krachtvoer en antibiotica zijn grootgebracht, dat is het ideaal van Karoline en Ado Bloemendal. Pure Graze heet hun bedrijf. 100% gras gevoerde producten, proef je dat?

10 x beter is een nieuw gezondheidsmagazine van de NTR. In acht afleveringen zien we mensen die, op hun eigen wijze, proberen zo gezond mogelijk te eten en te leven. Want gezond leven begint vaak bij gezond eten. 10 x beter wordt gepresenteerd door Harm Edens.

Meer informatie
10 x Beter, NTR Gezondheidsmagazine

1 gedachte over “Is melk goed voor ons?”

  1. Uit een onderzoek van de University of Maine is laatst gebleken dat melk goed is voor de hersenen en stress tegen gaat. Volwassenen die dagelijks minimaal een melkproduct consumeerden, scoorden beduidend hoger op tests voor geheugen en andere hersenfuncties. Melkdrinkers hadden vijf keer meer kans om de test te halen dan niet melkdrinkers.

    Beantwoorden

Plaats een reactie