Irene Kurpershoek debuteert met raamvertelling over afscheid

In deze bijzondere raamvertelling met negen literaire verhalen, waarin ernst en humor samengaan, laat Irene Kurpershoek zien dat de basisprincipes van afscheid nemen en verder kunnen gaan, ongeacht het soort afscheid, overeenkomsten vertonen. In het boek zijn veel vrouwenthema’s te vinden, maar voor mannen die met verlies te maken krijgen zijn de inzichten vanzelfsprekend ook van toepassing.

Of we het nu willen of niet, met afscheid krijgen we allemaal te maken. Het overlijden van een dierbare, afscheid nemen van levensfasen, gezondheid, gewoonten of gedrag, illusies en geheimen, het loslaten van een kinderwens of relatie; verlies verschijnt in allerlei gedaanten. Zakdoekje leggen helpt die verschillende vormen te herkennen en te verwerken om uiteindelijk rust te vinden en bij jezelf te komen. Zo kun je het leven weer omarmen en komt er ruimte vrij voor nieuwe kansen.

Humor, beeldend taalgebruik, sprekende illustraties en puntige gedichtjes maken Zakdoekje leggen, ondanks het serieuze onderwerp, tot een uitzonderlijk en allesbehalve droefgeestig boek.

Irene Kurpershoek (1957) werkt als zelfstandig gevestigd psycholoog in Leiden. Daarnaast schrijft, dicht, tekent en schildert zij. In haar debuut, Zakdoekje leggen, weet zij creatief talent te vervlechten met haar kennis en ervaring als psycholoog.

Boekgegevens
Titel: Zakdoekje leggen
Subtitel: verborgen afscheid
Auteur: Irene Kurpershoek
Uitgeverij: VERHAAL EN BEELD
ISBN: 978-90-812345-2-8
Pagina’s: 188

Plaats een reactie