iPhone applicatie over pollen en hooikoorts

In mei beginnen de grassen volop te groeien en te bloeien. Voor de vele mensen die gevoelig zijn voor graspollen breekt hiermee de tijd aan van niezen, tranende en jeukende ogen, vermoeidheid en geïrriteerd zijn. Kortom: de hooikoorts nadert z’n hoogtepunt.

Herken de grassen waarvoor je allergisch bent Via www.pollennieuws.nl is het komende seizoen te zien welke grassen in welke periode bloeien, en ook hoe ze eruit zien. Van elke grassoort is er een korte video. Op de site is te zien dat niet alle grassoorten tegelijk bloeien en dat je niet van alle soorten grassen hooikoortsklachten hoeft te krijgen. De ene persoon heeft bijvoorbeeld in het bijzonder last van de Grote vossenstaart die nu begint te bloeien, de ander juist van Timotee, die pas in juni bloeit.

Nieuwe iPhone-app over pollen en hooikoorts
Vanaf 22 april is de vernieuwde iPhone applicatie van pollennieuws te koop in de iTunes-store. Hiermee kun je dagelijks op de hoogte worden gehouden met nieuws en achtergrondinformatie over pollen en hooikoorts. Deze nieuwe applicatie is ook geschikt voor iPod Touch.

Nieuw in de versie 2.0 is de toevoeging van een actueel pollenjournaal en zogenaamde “push notificaties”, die je een signaal geeft zodra er een nieuw pollenjournaal beschikbaar is. Deze informatie is toegevoegd aan de dagelijkse kaartjes met pollenverwachting en de wekelijkse videoberichten met in het komend seizoen extra aandacht voor grassen.

iTunes store: PollenNieuws kopen

Plaats een reactie