Inzameling elektrische apparaten door Wecycle-scholen verdubbeld

De basisscholen die zijn aangesloten bij Wecycle hebben in de eerste helft van dit jaar 50.000 gebruikte elektrische apparaten ingezameld. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal scholen is toegenomen tot bijna 1.200.

Scholen die kleine apparaten inzamelen, leren de kinderen dat deze niet thuishoren in de afvalbak en zij sparen voor leuke of nuttige artikelen voor hun school. Morgen start een campagneperiode op TV om meer basisscholen te werven.

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak, maar apart moeten worden ingezameld. Kostbare grondstoffen worden dan teruggewonnen. Recycling maakt hergebruik mogelijk van 70 tot meer dan 90 procent. “Gooi nooit weg, maar lever in!” is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Wecycle biedt de scholen lesmaterialen, inzamelmiddelen en een speciale ophaalservice.

Meer informatie: www.wecycle.nl/scholen

Over de NVMP
De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.

Plaats een reactie