Intimiteit en seksualiteit na een beroerte

Een beroerte is een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw partner. Het kan zowel lichamelijk als geestelijk grote gevolgen hebben. De gevolgen van de beroerte hangen af van veel verschillende factoren. Onder andere het type beroerte ( infarct of bloeding ) en de plek van de beroerte.

Beroerte

Na een beroerte verandert er veel in uw leven. Ook uw relatie en seksleven kunnen veranderen. Veel mensen hebben na een beroerte minder zin in intiem contact en gemeenschap dan voor de beroerte.

Intimiteit en seksualiteit

Heeft u vragen over intimiteit en seksualiteit na een beroerte maar vindt u het lastig om hierover te praten? Dit geldt voor veel patiënten en hun partners. Het zijn immers onderwerpen die we als privé beschouwen en liever voor onszelf houden. Maar het kan helpen om de veranderingen in uw seksuele relatie met elkaar te bespreken of hierbij hulp te vragen aan een arts of andere specialist.

Brochure

De brochure Intimiteit en seksualiteit na een beroerte van De Hart&Vaatgroep biedt hierbij ondersteuning.

Allereerst staat beschreven welke gevolgen een beroerte kan hebben voor (de beleving van) intimiteit en seksualiteit. Vervolgens wordt ingegaan op veelvoorkomende problemen en de invloed van medicijnen.

Ook wordt aandacht besteed aan de partners en worden tips gegeven om uw problemen met een arts/zorgverlener te bespreken. In de laatste hoofdstukken staan tips om na een beroerte opnieuw (met uw partner) te leren genieten van intimiteit en/of seksualiteit.

2 gedachten over “Intimiteit en seksualiteit na een beroerte”

  1. Goedemiddag,

    Ik ben werkzaam als neurologisch verpleegkundige in het rode kruis ziekenhuis te beverwijk, tevens de folderbeheerder op de afdeling en zou graag de brochure “Intimiteit en seksualiteit na een beroerte ” willen bestellen.

    Graag 25 stuks. is dit mogelijk en welke kosten zijn hieraan verbonden ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie