Internetten is meest populaire hobby van senior

Internetten heeft het onder senioren gewonnen van andere hobby’s. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek onder seniorencommunity Goedenwel, waar meer dan 1.100 leden aan deelnamen. Internet is met bijna 11% de favoriete hobby, gevolgd door wandelen, lezen en fietsen. Het bezoeken van sociale sites is daarbij populairder dan het gebruik van internet voor het zoeken naar informatie. 73% van de senioren geeft aan meerdere malen per dag online te zijn.

Online activiteiten
Meer dan 40% van de deelnemers geeft aan regelmatig online televisie terug te kijken. Datingsites worden ook gebruikt onder senioren. Eenvijfde zegt een profiel te hebben of te hebben gehad op een datingsite. E-mail versturen en online de administratie bijhouden zijn de meest voorkomende activiteiten via internet, maar ook het vergelijken van prijzen en het bijhouden van het nieuws en het weer zijn populair. “Natuurlijk weten wij dat internet steeds belangrijker wordt in het leven van de senioren. Het ledenaantal van Goedenwel is sinds begin dit jaar verdrievoudigd. Maar dat het de typische seniorenhobby’s als wandelen, fietsen en lezen heeft verslagen zien wij in dit onderzoek voor het eerst. Vorig jaar was dit nog niet zo.”, aldus formule manager Dana Mons.

Online kopen
Het online koopgedrag van de deelnemers blijkt ook aanzienlijk te zijn. Met name reizen, tickets en entreekaarten voor evenementen worden veel online aangeschaft (27%). Op de tweede plaats staan kleding en schoenen met bijna 16%.

Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van verzekeraar Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55 plus doelgroep in het algemeen, en haar klanten in het bijzonder tegemoet te komen in de derde levensfase. De vragen die deze nieuwe fase met zich meebrengt (pensioen, verwezenlijking van dromen, hoe nu verder?) beantwoordt Goedenwel via het expertpanel, artikelen, maar ook via de leden zelf. Achmea biedt via Goedenwel leden sociale mobiliteit, doordat zij op Goedenwel veel mensen met dezelfde interesses ontmoeten en nieuwe vrienden kunnen maken. Goedenwel wordt meer dan 220.000 keer per maand geraadpleegd en heeft meer dan 29.000 leden.

1 gedachte over “Internetten is meest populaire hobby van senior”

Plaats een reactie