Grote internationale conferentie over pijn en palliatieve geneeskunde

Het UMC St Radboud begon 25 jaar geleden met een werkgroep, die zich speciaal richtte op de behandeling en bestrijding van pijn. Die heeft zich ontwikkeld tot een behandel- en onderzoekscentrum voor pijn en, meer recent, palliatieve geneeskunde, dat tot de meest vooraanstaande ter wereld behoort. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het UMC St Radboud op 15 en 16 april aanstaande een internationale conferentie over pijn en palliatieve geneeskunde.

Half april worden in de Nijmeegse Vereeniging honderden medische beroepsbeoefenaren verwacht als deelnemers aan een grote internationale conferentie over pijn en palliatieve geneeskunde. De conferentie richt zich op alle behandelaars van patiënten die kampen met pijn als één van de symptomen. Deskundigen uit de hele wereld geven acte de présence om met de deelnemers informatie uit te wisselen over recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Het doel van de conferentie is om te bevorderen dat deze resultaten gebruikt worden voor het wereldwijd verbeteren van de pijnbestrijding en voor een goed omlijnde invulling van het vakgebied palliatieve geneeskunde.

Het programma bestaat uit enkele plenaire lezingen, twee parallelle programma’s (één over pijn en één over palliatieve geneeskunde) en seminarsessies. De plenaire lezingen, aan het begin van de conferentie, worden gehouden door prof.dr. Kris Vissers, hoogleraar pijnbestrijding en palliatieve geneeskunde van het UMC St Radboud (The past and future of pain and palliative medicine), prof. Per Hansson van het Karolinska Ziekenhuis in Stockholm (Neuropathic pain) en prof. Narinder Rawal van het Universiteitsziekenhuis in Örebro, Zweden (Epidural analgetica to improve postoperative outcome). Prof.dr. Maarten van Kleef van het MUMC (Maastricht) houdt de ‘Honorary Prof.dr. Ben Crul lecture’ , ter ere van de grondlegger van pijnbestrijding en palliatieve zorg in Nijmegen.

Zie voor het programma en aanvullende informatie: www.optimalroad.org.

Plaats een reactie