Interactieve voetbalmuur daagt Haagse jeugd uit

Het Haagse stadsdeel Segbroek is binnenkort een innovatieve speelplek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en sporten, rijker. Op 22 april wordt een nieuwe speelplek – de Sutu – geopend op het Newtonplein. De interactieve voetbalmuur Sutu won vorige week nog de 1e prijs op de Urban Design – Building Holland Award in de Amsterdam Rai. Deze week wordt de speelse muur al in het Haagse geopend.

Muurtje trap
Op het Newtonplein wordt op 22 april om 16.30 uur de Sutu geopend. De Sutu – Surinaams voor schieten – is een digitale (voet)balmuur, die geïnspireerd is op het oer-Hollandse muurtje trap. De Sutu bestaat uit 16 interactieve vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden met een bal. In de vakken zit led-verlichting en elektronica, waardoor er allerlei spellen op te programmeren zijn. Geïntegreerde geluidsboxen zorgen voor de speluitleg en feedback tijdens het spel.

Spellen
Diverse spellen zijn voorgeprogrammeerd en met een eenvoudige voetbediening te selecteren. Een aantal voorbeelden van spellen zijn Color Sutu, Time Sutu en Target Sutu, waarbij respectievelijk de speler(s) worden uitgedaagd de muur in je eigen kleur te veroveren,- de muur als een grote zandloper fungeert waarbij met tactische ballen je een tegenstander uitschakelt,- targets oplichten die door de spelers geraakt moeten worden. De level opbouw maakt het geheel nog uitdagender.

Internet
Door de koppeling met internet is de voetbalmuur op afstand te bedienen. Naast praktische regelfuncties zoals het volume en een tijdsinterval kan de Sutu van andere spellen voorzien worden. Hierbij wordt de beheerder ondersteund door realtime statistieken, waarbij inzichten worden verkregen in het gebruik en de speelintensiteit Daarnaast is een nieuwe game gelijk beschikbaar voor de Haagse jeugd en elke andere Sutu locatie wereldwijd.

Plaats een reactie