Intensive Care Rijnland Ziekenhuis naar hoger niveau

De intensive care van Rijnland Ziekenhuis heeft van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) een niveau 2 indicatie gekregen. Dit betekent dat ook complexere zorg in het ziekenhuis kan plaatsvinden.

Rijnland Ziekenhuis voldeed al een paar jaar aan de eisen voor niveau 2, alleen het minimaal aantal bedden van twaalf ontbrak. Medisch specialist Ingrid van Dijk: “De groei naar twaalf bedden betekende dat we meer specialistisch geschoold personeel nodig hadden. En dat hebben we nu bereikt.”

“De indeling op niveau 2 door de NVIC is een erkenning voor ons werk, maar daarmee houdt het niet op. We vinden het belangrijk te blijven investeren in de kwaliteit van onze IC. Zo hebben we mobiele IC-apparatuur die we op de verpleegafdeling kunnen inzetten bij stabilisatie van kritieke patiënten. Daarnaast volgt een aantal van onze verpleegkundigen extra opleidingen op het gebied van longen, nieren en circulatie. De kennis die ze opdoen, delen ze met collega’s op de afdeling, zodat we er met z’n allen beter van worden. In ons vakgebied zijn we nooit uitgeleerd.”

Plaats een reactie