Insulinepomp met sensor zorgt voor betere glucoseregeling

    0
    597

    Een insulinepomp met continue glucose sensor van Medtronic zorgt voor betere resultaten dan met het de meest gebruikelijke behandeling mogelijk is. Dit blijkt uit een langlopende studie over de insulinepomp met directe zichtbaarheid van de glucosewaarde bij volwassen patiënten en kinderen met type 1 diabetes.

    Op dit moment is het toedienen van insuline met injecties en de controle met vingerprikken nog de meest voorkomende behandeling. “De voordelen van insuline pomptherapie in combinatie met sensortechnologie voor diabetespatiënten wordt hiermee nog eens benadrukt. Hoewel succesvolle toepassing wel eisen stelt aan de kennis en vaardigheden van de behandelaars, brengt deze technologie een leven met diabetes zonder complicaties een forse stap dichterbij. ” Zegt Dr. Henk Veeze van het nationaal diabetescentrum Diabeter in Rotterdam.

    De resultaten van de studie zijn online gepubliceerd in The New England Journal of Medicine (NEJM) en gepresenteerd op een symposium tijdens de 70th Scientific Sessions van de American Diabetes Association (ADA) in Orlando (VS).