InsuJet, een nieuw, innovatief naaldloos toedieningsysteem voor insuline

Vanaf 1 november 2010 is de InsuJet ™ verkrijgbaar in Nederland. De InsuJet is een nieuw, innovatief naaldloos toedieningsysteem voor insuline. Effectief, betrouwbaar en veilig toedienen van insuline zonder gebruik te maken van een naald is nu mogelijk met de InsuJet ™.

Met de introductie van de InsuJet ™ wordt een grote stap voorwaarts gezet met betrekking tot het toedieningsgemak van insuline voor mensen met diabetes. Voor diabetespatiënten die genoodzaakt zijn over te stappen van orale middelen op insuline, maar ook voor mensen met diabetes die hun insuline niet langer met een naald willen toedienen is de InsuJet ™ een aantrekkelijke optie.

In recent onderzoek onder mensen met diabetes naar het naaldloos toedienen van insuline werd aangetoond dat 80% van de gebruikers het als een plezierige en gebruiksvriendelijke methode van toediening ervaart.

De InsuJet ™ is een betrouwbaar alternatief gebaseerd op geavanceerde technologie voor elke diabetespatiënt die zijn insuline niet met een naald wil injecteren (*). De betrouwbaarheid van de InsuJet ™ en de snelheid van werking van de insuline toegediend met de InsuJet zijn wetenschappelijk onderzocht in een clampstudie. De clampstudie is uitgevoerd in het UMC St. Radboud ziekenhuis te Nijmegen. De clampstudie is uitgevoerd onder 18 gezonde vrijwilligers. De resultaten van dit onderzoek zullen gepresenteerd worden op de najaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO) op 2 en 3 december 2010.

De InsuJet ™ is geschikt voor de toediening van alle insulines die verkrijgbaar zijn in een patroon voor een navulbare insulinepen. Spruyt hillen is de exclusieve distributeur in Nederland.

Meer informatie over de InsuJet ™ is te vinden op www.insujet.nl

Over diabetes
Nederland telt ruim 850.000 mensen met diabetes. Daarnaast wordt er gesproken over nog eens 250.000 mensen die nog niet gediagnosticeerd zijn. Van de mensen met diabetes gebruikt ruim 1 op de 5 insuline. Het aantal mensen in Nederland met diabetes zal de komende jaren naar verwachting met 80% stijgen. Naar schatting 1,3 miljoen mensen zal in 2025 type 1 of type 2 diabetes hebben. Deze forse groei wordt volgens het CBS met name veroorzaakt door vergrijzing en het groeiend aantal mensen met overgewicht. Er wordt nu al gezegd dat diabetes volksziekte nummer één is.

Over Spruyt hillen
Spruyt hillen is een innovatieve farmaceutische onderneming en is de enige totaalaanbieder op het gebied van magistrale receptuur in Nederland. Spruyt hillen levert haar producten aan alle apotheken, zowel direct als via de groothandel. Spruyt hillen heeft haar assortiment in een aantal productgroepen onderverdeeld, namelijk Apotheek de Collegiale Bereiding, verpakkingen, techniek, drukwerk, grondstoffen, halffabricaten en kant-en-klaar producten en handverkoopmiddelen. Daarnaast is Spruyt hillen gespecialiseerd in diabetes. www.spruyt-hillen.nl

(*) Gezien de extra handelingen die het gebruik van de InsuJet ™ met zich meebrengt is deskundig advies van een diabetesverpleegkundige vereist bij het gebruik van de InsuJet ™ door kinderen jonger dan 12 jaar, mensen met een visuele beperking en ouderen met een beperkte handfunctie.

4 gedachten over “InsuJet, een nieuw, innovatief naaldloos toedieningsysteem voor insuline”

 1. Vraag is hoe ik aan meer informatie kan komen en of unsujet ook door de zorgverzekeraar wordt vergoed
  Verder zou ik willen weten hoe het werkt.

  vriendelijke groet

  Harry Dikken

  Beantwoorden
 2. wordt dit door de CZ top, gedekt??
  kan men dit op verschilende eenheden instellen? 3xdaags?
  Hoe is t te transporteren in vliegtuig ?aanmelding enz;

  Beantwoorden
 3. Ben al enige tijd bezig om een INSUJET te bemachtigen.
  Mijn zorgverzekeraar ZILVEREN KRUIS blijft echter weigeren te vergoeden. Ondanks mijn prik angst.
  Schandalig is dit.

  Beantwoorden
 4. Dit systeem was eerst verkrijgbaar onder de naam SQ-pen. Gebruik het reeds sinds 2008. Nu verkrijgbaar onder de naam Insujet.
  Cz doet heel moeilijk over vergoeding. Heb circa twee en half jaar geleden twee nieuwe gehad en deze zelf moeten betalen. Het gebruiksgemak is veel beter dan bij een insulinepen. Moet nu weer twee nieuwe hebben (voor elk soort insuline een aparte insujet) en moet volgens CZ weer naar arts voor nieuwe indicatie (prikangst) hoewel ze alle formulieren reeds sinds eind 2007 hebben.

  Beantwoorden

Plaats een reactie