Inshape@school wil kinderen in beweging krijgen

Onder de naam ‘inshape@school’ starten twee ondernemers, Eva Heuveling en Diana van Dijk, met een uniek online bewegingsprogramma speciaal ontwikkeld voor leerlingen op basisscholen.

Door middel van lessen, die gewoon in de klas gevolgd kunnen worden, willen we kinderen stimuleren om meer te bewegen. En ze te laten beleven dat bewegen heel leuk kan zijn.“, aldus van Dijk. ‘inshape@school’ wil hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van het toenemend aantal jonge kinderen met overgewicht.

Volgens van Dijk worden kinderen teveel blootgesteld aan verleiding: “Het aanbod van digitale middelen zoals tv en games is eindeloos. Het aantal kinderen dat na schooltijd beweegt neemt steeds verder af. Hierdoor wordt overgewicht bij kinderen een toenemend probleem.

inshape@school gaat de uitdaging aan. Met lesmateriaal dat actueel is en kinderen aanspreekt willen ze de leerlingen – mét plezier – meer laten bewegen. Extra beweging heeft bovendien nog een voordeel: “het concentratievermogen wordt hierdoor positief beïnvloed.“, aldus van Dijk.

Online bewegingsles
De lessen van inshape@school zijn geschikt voor de onder-, -midden- en bovenbouw. Ze worden online aangeboden en kunnen hierdoor op elk willekeurig moment tijdens schooltijd, of op de buitenschoolse opvang, via het digibord worden gevolgd. Ondersteund door onder andere zang en dans leren de kinderen diverse oefeningen om de algehele conditie, de motoriek en de coördinatie te verbeteren. Voor de onderbouw worden speciaal liedjes geschreven en gecomponeerd. Diana van Dijk: “Voor het volgen van de lessen hoeft er geen extra materiaal aangeschaft te worden, en de leerkrachten hoeven geen cursus te volgen. Het lesaanbod wordt door ons regelmatig aangevuld en vernieuwd.”

Vier weken gratis
Basisscholen kunnen vier weken gratis de lessen van inshape@school geven op school middels een proeflicentie. Meer informatie over het programma en het verkrijgen van de proeflicentie van vier weken is te vinden op www.inshapeatschool.nl.

Plaats een reactie