Innovatieve infuuspaal geeft patiënt meer gemak

Máxima Medisch Centrum en VDL-Groep dragen bij aan de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve en betaalbare infuuspaal van Endomed, producent en leverancier van zorgproducten.

Zowel patiënten als verpleegkundigen van MMC gaven hun bevindingen over de infuuspaal, waardoor deze nu volledig is afgestemd op de wensen van de gebruiker. Endomed heeft een nieuw, beter betaalbaar prototype ontwikkeld; de Rollamate infuuspaal 2.0.

De eerste versie van de Rollamate infuuspaal uit 2008 wordt al jaren naar tevredenheid gebruikt. Maar om het gebruiksgemak en de doeltreffendheid van de infuuspaal nog verder te vergroten en beter af te stemmen op de wensen en behoeften is de paal uitgebreid getest bij Máxima Medisch Centrum. Acht patiënten hebben de infuuspaal uitgeprobeerd, maar ook de verpleegkundigen en inkopers van Máxima Medisch Centrum gaven feedback.

Uit alle bevindingen kwamen twee duidelijke wensen naar voren: een kleinere voet waardoor de infuuspaal stabieler, makkelijker te sturen is en minder ruimte in beslag neemt op de verpleegafdeling. En hij is bijna de helft goedkoper dan bestaande modellen.

Rollamate infuuspaal 2.0, MMC Veldhoven

“Als patiënten zich veilig voelen met een infuuspaal nemen ze sneller het initiatief om een stukje te lopen, wat het herstel alleen maar bevordert”, vertelt Niels van Amerongen, manager sales en marketing van Endomed BV. Dit beaamt Jo Smetsers, patiënt bij Máxima Medisch Centrum zeker.

Meneer Smetsers vergelijkt de paal zelfs met een Rolls-Royce. “De infuuspaal is zeker een verbetering, vergeleken met de voorganger. Hij is handzaam, erg licht en alle benodigdheden kunnen eraan bevestigd worden.”

VDL Groep
Om tot het nieuwe ontwerp te komen, heeft Endomed BV samenwerking gezocht met de Helmondse Metaal Industrie, onderdeel van de VDL Groep. Endomed BV is daarmee samen met de VDL Groep aan de tekentafel gaan zitten om de wensen mee te nemen. Samen hebben zij een nieuw en betaalbaarder prototype ontwikkeld en het comfort is aanzienlijk verbeterd.

Plaats een reactie