Inktvisje voor couveusekinderen

Te vroeg geboren baby’s in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede krijgen een inktvisje. De tentakels lijken waarschijnlijk op de navelstreng; de kinderen houden dit graag vast en zij worden er rustig van.

Inktvisjes voor couveusekinderenDe twee ambassadeurs brengen een inktvisje naar baby Feline in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Op de foto v.l.n.r. Inge van de Broek (moeder van Feline), Barbara van de Kamp (seniorverpleegkundige kinder- en jongerenafdeling), Ingrid Berger en Dorothea van de Poel (ambassadeurs inktvisjes).

Een bijzondere gewaarwording bij de allerkleinsten. Het Deense idee is omarmd en wordt in de praktijk toegepast: Vrijwilligers uit het ziekenhuis en de gehele regio haken inktvisjes voor te vroeg geboren baby’s in het Edese ziekenhuis.

Het bijzondere inktvisje waaide over vanuit Denemarken. In januari 2013 haakte een Deense vrouw een inktvisje voor een veel te vroeg geboren kindje. Dit inktvisje werd bij het kindje in de couveuse gelegd en toen bleek dat het kindje daar een rustiger van werd. Ook trok het kindje niet zo vaak aan de slangetjes en sondes. Andere te vroeg geboren kindjes kregen zo’n inktvisje, het bleek dat de ademhaling en hartslag van de kindjes regelmatiger werd en het zuurstofgehalte in hun bloed werd hoger. Waarschijnlijk lijken de tentakels van de inktvisjes op de navelstreng die de kindjes vasthielden toen ze nog in de buik van hun moeders zaten.

klein inktvisjes haken

Project
Het is een project geworden in heel Nederland: Inktvisjes haken voor te vroeg geboren baby’s. Mensen uit de hele regio rond Ede haken inktvisjes voor het ziekenhuis. Er zijn twee ambassadeurs van de inktvisjes speciaal voor Ziekenhuis Gelderse Vallei – inktvisjesvoorgeldersevallei@gmail.com. Zij controleren de inktvisjes zodat deze voldoen aan veiligheidsregels en zorgen dat ze schoon verpakt in het ziekenhuis komen. Zo kunnen de verpleegkundigen van de couveuseafdeling aan elk kindje een inktvisje geven. Ouders en baby’s waarderen deze bijzondere aandacht voor hen!

Meer informatie over het project: kleine-inktvisjes.eu

Plaats een reactie