Inhaalronde voor misgelopen prik bij GGD

In januari komt een extra prikronde voor jonge kinderen en huisgenoten van baby’s die vorige week hun eerste prik misten tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Tijdens de ‘gewone’ prikronde in december halen zij dan hun eerste prik. In januari halen zij de tweede prik.

Het inhaalmoment vindt plaats in de week van 11 januari. Mensen die in aanmerking komen voor deze prikronde, horen bij het halen van hun eerste prik in december waar en wanneer zij de tweede prik kunnen krijgen. Voor de prikronde in december hebben zij al een uitnodigingsbrief en registratiekaart ontvangen.
Overmacht

De GGD’en vaccineerden vorige week kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby’s tot en met 5 maanden tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep). Zij krijgen de tweede prik in de week van maandag 14 december (week 51). De GGD’en kregen veel vragen van ouders die door overmacht de eerste prik gemist hadden. Zo mochten mensen die meer dan 38 graden koorts hadden op de dag en tijd van de uitnodiging, niet naar de GGD om de prik te halen.
Bescherming

De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) bestaat uit 2 prikken omdat dit langer en een bredere bescherming biedt. Er is geen verschil tussen de eerste en de tweede prik, zij hebben dezelfde samenstelling. Twee prikken zetten in 1 week kan niet, tussen de prikken moet een periode van 3 weken zitten voor het beste resultaat.

Plaats een reactie