Ingrediënten die je lichaam een boost geven

Superfoods? Jazeker, die bestaan! Voedingsmiddelen – vaak heel gewone en bekend bij iedereen – met een plus: ze zijn extra gezond voor je lichaam en geest. Glen Matten presenteert de honderd belangrijkste, inclusief echt lekkere en eenvoudige recepten. Levensstijlgids ontmoet kookboek in Wat je zeker moet (w)eten.

Steeds meer/vaker zetten we gezond(er) leven boven aan onze wensenlijst. We willen fitter zijn, ons vrolijker voelen en ziektes buiten de deur houden. Dus gaan we vaker naar de markt of de natuurwinkel en nemen we een groenteabonnement. Maar welke voedingsmiddelen zijn nu echt goed voor je? Waar koop je ze? En vooral: hoe verwerk je die gezondheidsboostende makreel, spinazie of citroen in de dagelijkse maaltijden? Wat je zeker moet (w)eten geeft alle antwoorden. Honderd ‘superfoods’ op een rij: vermakelijk toegelicht en smakelijk bereid door voedingsdeskundige Glen Matten. En – echt waar – ook rode wijn, chocola en koffie staan erin.

Van ontbijtjes waar je als slaapfanaat graag een kwartiertje eerder voor opstaat tot gezond slanke desserts om van te watertanden; Glen Matten verklapt al zijn trucs.

Glenn Matten is voedingsdeskundige en eigenaar van een praktijk voor voedingsadvies in Norwich, Engeland. Daarnaast werkt hij als directeur van twee non-profitorganisaties die zich inspannen om gezond eten voor mensen met lagere inkomens betaalbaar te maken.

Boekgegevens:
Titel: Wat je zeker moet (w)eten
Auteur: Glen Matten
ISBN: 978 90 215 4937 8
Prijs: € 14,95
Verschijningsdatum: 25 februari 2011

Plaats een reactie