Informatiemiddag Geheugenpoli Tergooi voor mensen met geheugenklachten

Onder de titel ‘Snel duidelijkheid als het geheugen niet meer zo helder is’, organiseren Tergooiziekenhuizen en Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken een informatiemiddag over de Geheugenpoli van Tergooi.

Deze middag wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag en vindt plaats in Tergooi Hilversum op 21 september a.s. van 14.00 tot 17.00 uur. Mensen met geheugenklachten, hun naasten en ieder ander die geïnteresseerd is in dit onderwerp zijn van harte welkom tijdens deze middag.

Dagvoorzitter tijdens deze middag is Jan Landsaat, oud wethouder van Hilversum en Naarden. Neuroloog Jules Claus en geriater Wilma Knol van Tergooiziekenhuizen, beiden verbonden aan de Geheugenpoli, zullen deze middag een toelichting geven op deze multidisciplinaire polikliniek.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Hoe werkt de poli? Welke onderzoeken vinden er plaats? Hoe komt de diagnose tot stand? en Leven na de diagnose. Overige sprekers zijn Mieke Bos, voorzitter Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken, Chris Bavinck, psychiater en Peter Olthof, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de Symfora Groep, Els Schipper, casemanager RIBW Huizen en Eric van Loo en Caroline Tielkes, beiden gezondheidspsychologen bij Tergooi.

De Geheugenpoli
Binnen de Geheugenpoli van Tergooi werken neurologen, geriaters, psychiaters, medisch psychologen en verpleegkundigen samen om mensen met geheugenklachten zo snel mogelijk een diagnose en behandeling te bieden. Alle onderzoeken die nodig zijn om een juiste diagnose te stellen vinden op één dag plaats. Bovendien wordt er nauw samengewerkt met deskundigen van de Symfora Groep zoals psychiaters en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Zij begeleiden mensen met geheugenklachten om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven functioneren. Na de diagnose komen casemanagers aan huis om zowel de mensen met dementie als hun mantelzorgers te ondersteunen.

Geïnteresseerden kunnen deze middag kosteloos bijwonen. Graag vooraf aanmelden via: dadehaan@tergooiziekenhuizen.nl

Plaats een reactie