Informatiedag over reizen en vrijwilligerswerk in Afrika

Zaterdag 21 januari 2012 organiseert reisforum ‘Wereldwijzer’ in het Stayokay (Zeeburg) te Amsterdam een gratis informatiedag over vrijwilligerswerk in Afrika. De belangstelling voor vrijwilligerswerk neemt de laatste jaren toe. Steeds meer reizigers hebben de behoefte om een zinnige bijdrage te leveren aan de lokale bevolking en/of de natuur en de dieren die hen omringen.

Wereldwijzer Afrika Dag 2012 geeft je alle ‘ins & outs’ over inspirerend vrijwilligerswerk. Naast een mix van presentaties zijn er informatietafels waar reisorganisaties klaar staan met adviezen over projecten en aansluitende rondreizen. Ook is er volop de tijd voor interessante ontmoetingen met andere vrijwilligers. Online kun je aanmelden en alvast vragen posten op de het forum www.wereldwijzer.nl/afrikadag

Projecten verspreid over het hele Afrikaanse continent
Om je een idee te gaven van de landen waaruit je kunt kiezen hier alvast een greep uit het aanbod: Botswana, Ethiopië, Ghana, Kameroen, Kenia, Malawi, Mozambique, Namibië, Seychellen, Swaziland, Tanzania, Oeganda, Zambia en Zuid-Afrika. Het werkaanbod varieert van ondersteuning bij onderwijs, opvang van de allerkleinsten zodat hun moeders kunnen werken, medische hulp of deelname aan ‘wildlife’ projecten.

Van vaccinatie tot Afrikaanse kunst markt
Zaterdag 21 januari is de dag om antwoorden te verzamelen op al je vragen over vrijwilligerswerk en het logeren bij een gastgezin. Het reiscafé is de plek om vrijwilligers te ontmoeten die je al voor zijn gegaan. Het aanbod tussen 10.00 en 17.00 uur is zeer divers. Naast verschillende presentaties kun je op de Afrikaanse kunstmarkt alvast een souvenir kopen om je te herinneren aan je belofte om dit jaar in actie te komen tijdens je Afrikaanse avontuur.

Wereldwijzer Afrika Dag
-Datum: zaterdag 21 januari 2012
– Plaats: Stayokay Zeeburg, Timorplein 21 (1094 CC) Amsterdam (op loopafstand van Amsterdam CS)
– Tijd:10.00 tot 17.00 uur
-Deelname: gratis
-Aanmelden kan op www.wereldwijzer.nl/afrikadag

Plaats een reactie