Informatiedag over cardiologie: “Uw hart Centraal”

Op zaterdag 16 april a.s. is er bij Snowbase in Terneuzen een informatiedag over cardiologie. De organisatie van deze dag is in handen van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, in samenwerking met ADRZ en Revant.

Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur kunnen belangstellenden er terecht voor alle informatie over de diagnose- en behandelmogelijkheden van de cardiologie.

In de Witte Zaal van Snowbase zijn er korte presentaties van medisch specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen. De onderwerpen en de inhoud zijn zodanig gekozen dat deze voor iedereen interessant en begrijpelijk zijn. De sprekers maken hierbij gebruik van foto- en filmmateriaal. Elke presentatie duurt 20 minuten. De onderwerpen zijn: kleplijden, kransslagaderlijden, ritmestoornissen, hartrevalidatie. hartfalen, kindercardiologie, hartchirurgie, nucleaire cardiologie en risicofactoren. Het volledige programma is te vinden op de websites www.zorgsaam.org en www.adrz.nl.

Gedurende de gehele dag zijn er stands met informatie over hartaandoeningen, de preventie en diagnose- en behandeling ervan. Bezoekers kunnen hier actief aan deelnemen. Zo kan men bloeddruk en cholesterol laten meten. Er zijn demonstraties met een fietsproef, echo-onderzoek, harttonen beluisteren en uiteraard kunnen bezoekers hier ook zelf aan deelnemen. Er is uitleg over materialen, zoals pacemakers en stents en men kan voorbeelden hiervan bekijken. Op een proefmodel kan men zelf uitproberen hoe een dotterbehandeling wordt uitgevoerd.

Zet dus op 16 april UW HART CENTRAAL en kom naar Snowbase in Terneuzen. De toegang is gratis.

Plaats een reactie