Informatiedag over bevallen in het IJsselland Ziekenhuis op zaterdag 2 april

Zaterdag 2 april 2011 vindt de halfjaarlijkse open dag voor zwangere vrouwen en partners weer plaats in het IJsselland Ziekenhuis. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen aanstaande ouders en andere belangstellenden komen kijken hoe het eraan toe gaat wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen. Van alle betrokken afdelingen zijn medewerkers aanwezig om vragen zoals: “wie bel ik wanneer de weeën beginnen?” “hoe gaat een keizersnede?” of “stel dat borstvoeding niet meteen lukt?” te beantwoorden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een verlosbed bekijken en zien hoe een couveuse werkt.

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert deze informatiedag twee maal per jaar. Zwangere vrouwen krijgen op deze dag een goed beeld van wat zij kunnen verwachten bij een bevalling in dit ziekenhuis. Aanstaande ouders maken kennis met medewerkers van de kraam- en verlosafdeling, de kinderafdeling, de lactatiekundige, de polikliniek gynaecologie en het consultatiebureau. Bezoekers kunnen een verlosbed bekijken, er wordt uitleg gegeven over de couveuse en het warmtebedje en andere apparatuur. Presentaties, filmpjes en fotoboeken geven een goed beeld van o.a. een meerlingzwangerschap, een keizersnede of het geven van borstvoeding. Op deze dag wordt veel praktische en handige informatie gegeven; wat neem je bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis en waar zijn de verloskamers?

Baby Friendly Hospital
In het IJsselland Ziekenhuis is veel aandacht voor borstvoeding. Sinds 2001 wordt het ziekenhuis door de Wereldgezondheidsorganisatie/Unicef erkend als ‘Baby Friendly Hospital’. Werken volgens dit keurmerk betekent dat het ziekenhuis zich houdt aan de criteria die WHO/Unicef heeft opgesteld voor het slagen van borstvoeding (zie www.zorgvoorborstvoeding.nl).

Voor meer informatie of vragen over de open dag voor aanstaande ouders kunnen belangstellenden terecht bij de afdeling Patiëntenvoorlichting op werkdagen tussen 09.30 en 16.30 uur op tel nr. 010 – 258 5137 of via email: Patientenvoorlichting@ysl.nl.

Plaats een reactie