Informatiebijeenkomst hart- en vaatziekten bij vrouwen

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. Het blijkt dus niet om een, zoals vaak gedacht, typische ‘mannenkwaal’ te gaan. Met name vrouwen tussen de 40 en 60 jaar hebben een verhoogd risico. Zij lijken voor de overgang beschermd te zijn tegen hart- en vaatziekten, maar tijdens de menopauze verandert dit. Vooral bij vrouwen die roken, erfelijk belast zijn, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte of diabetes hebben, is de kans op hart- en vaatafwijkingen groter.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken en symptomen van deze aandoening en wat kun je er tegen doen? Bovenstaande vragen worden beantwoord tijdens de informatieavond ‘Hart- en vaatziekten bij vrouwen’ op dinsdag 29 maart in Delft. Ook komen de onderzoeken en behandelingen van de gespecialiseerde polikliniek hart- en vaatziekten bij vrouwen in Voorburg aan bod. Dezelfde voorlichtingsavond werd eind februari al met groot succes op de Voorburgse locatie van Reinier de Graaf georganiseeerd.

De bijeenkomst in Delft is op 29 maart van 19.30 – 21.30 uur in de Kapellezaal in het H-gebouw van het Reinier de Graaf ziekenhuis (Reinier de Graafweg 11). De toegang is gratis. Sprekers zijn cardioloog Els Olde-Bijvank en diëtist Marcia Sodiko. Aanmelden kan telefonisch via (015) 260 40 18 of via aanmelden@rdgg.nl.

Plaats een reactie