Informatieavond over prostaatkanker op 27 april

Op woensdag 27 april 2011 is er in Ziekenhuis Gelderse Vallei een informatieavond over prostaatkanker. De landelijke Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP) en het ziekenhuis in Ede organiseren samen de informatiebijeenkomst voor patiënten en belangstellenden.

In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 9000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ruim 70% van de patiënten is 65 jaar of ouder. Prostaatkanker wordt echter ook steeds vaker bij jongere mannen vastgesteld. Over oorzaken en risicofactoren is nog weinig bekend. De behandeling van prostaatkanker is door de jaren heen sterk verbeterd. Welke vorm van behandeling deze patiënten krijgen, is mede afhankelijk van het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Leeftijd en gezondheid van de man spelen hierin ook een rol. Voor iedere patiënt is er daarom een eigen behandelplan.

Programma
Uroloog Michael Kortleve vertelt hoe prostaatkanker wordt opgespoord en welke moderne behandelmogelijkheden er zijn. De physician assistant van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Annet Fiets, beschrijft het proces van aanmelding tot behandeling van een patiënt. Vervolgens vertelt verpleegkundige Anita van Malestijn over de begeleiding bij een hormonale behandeling. Tot slot licht Jan Vierdag, namens de Stichting Contactgroep Prostaatkanker, toe wat de SCP voor patiënten met prostaatkanker kan betekenen. Op deze informatieavond is tijd ingeruimd voor het stellen van vragen aan de professionals van het ziekenhuis.

Aanmelden
De voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 27 april 2011 van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Aanmelden kan via de website www.geldersevallei.nl/prostaat of via het patiënten service & informatiecentrum (0318) 43 45 30 (tijdens kantoortijden). Toegang is gratis.

Plaats een reactie