Informatieavond over alcohol in (familie) systeem

Bij de Helderheid stichting in Utrecht wordt op vrijdagavond 13 januari 2012 een open inspiratie avond gegeven over de rol van alcohol in een (familie)systeem. Dit kan een partnerrelatie of een gezin zijn maar ook denken een familie of gemeenschap.

Deze avond is speciaal voor (ex)drinkers en hun partners, familieleden, vrienden en bekenden. Vooral voor diegenen die van dichtbij de een naaste ten onder (hebben) zien gaan aan drankgebruik. Meestal is dit een proces van jaren en is de emotionele schade aan alle kanten groot. Drank maakt inderdaad kapot wat je lief is en nog meer. Toch hebben alle partijen in dit drama vaak het gevoel dat ze er niet uit kunnen ontsnappen en dat er geen oplossing voor is.

Bij de Helderheid is veel ervaring en expertise over dit grote en vaak verborgen leed. Drankgebruik van een naaste roept vaak gevoelens van onmacht, woede, pijn, verdriet en verslagenheid op. Voor deze gevoelens is meestal geen plaats en het is moeilijk om niet alleen maar te klagen en te zeuren. Wat kun je er mee? Is er meer dan alleen maar de ellende uit te zitten of iemand de deur te wijzen?

Op deze open inspiratieavond besteden we aandacht aan deze gevoelens en hoe je daar op een positieve wijze – zonder oordeel – mee om kunt gaan. Ook gaan we dieper in op de rol van het gehele systeem in een verslavingssituatie. Het gaat immers meestal niet om één persoon. Overal waar mensen samenleven en samen zijn, ontstaan afhankelijkheidspatronen en beïnvloeden persoonlijke geschiedenissen elkaar.

We nodigen iedereen uit om op deze avond iets in te brengen over zijn huidige situatie of over de situatie zoals die in het verleden was. Op deze avond wordt ook de eigen positie in het systeem in kaart gebracht wat weer inzicht geeft om uiteindelijk er losser van te komen. De bedoeling van de avond is dat mensen zich gesterkt voelen en beter weten wat ze met zichzelf in deze situatie aan moeten.

Deze avond is geen klassieke voorlichtingsavond. Het is een participerende avond waarin inzicht wordt verkregen in patronen en waarin mensen kunnen leren hoe zich daar beter mee te verhouden. Deze avond is erg geschikt om samen met partner, kind, vriend(in), kennis of familielid bij te wonen.

De avond wordt begeleid door Erik Stofferis, schrijver van het boek “De Grote Verdoving” dat over alcoholafhankelijkheid gaat.

Doordat de Helderheid al ruim 13 jaar werkt met mensen met een alcoholprobleem weten zij als geen ander mensen hierin dicht te naderen, zonder oordeel maar met respect en ruimte voor groei.

De avond vindt plaats in het pand van de Helderheid op de St. Janshovenstraat 1A in Utrecht en begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur is de deur open en staat de koffie en thee klaar. De entree bedraagt 20 euro.

Aanmelden kan door te mailen naar info@helderheid.nl of telefonisch via 030 – 27 22 444.

Meer informatie is te vinden op www.helderheid.nl

Plaats een reactie