Informatieavond ‘menstruatiestoornissen’ in het Rode Kruis Ziekenhuis

‘Menstruatiestoornissen’, dat is het thema van de informatieavond van het RKZ op woensdag 19 januari 2011. Gynaecoloog Jan Willem Bogers van het RKZ gaat deze avond in op veel voorkomende oorzaken van overmatig menstrueel bloedverlies en de mogelijke behandelingen daarvan.

Hevig bloedverlies betekent voor elke vrouw iets anders. Sommigen vinden bloedverlies hevig als het meer is dan zij gewend zijn, anderen krijgen last van bloedarmoede. Geschat wordt dat zo’n tien tot vijftien procent van de vrouwen er last van heeft en medische hulp zoekt. Voor veel vrouwen ontstaat de klacht na hun dertigste of veertigste jaar, soms na het stoppen van de pil.

Hevig bloedverlies heeft verschillende oorzaken, die ieder een andere aanpak vragen. Of er reden is tot verder onderzoek en eventuele behandeling hangt af van de klachten. Bogers gaat in op deze aspecten. En er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op de website www.rkz.nl staat ook een folder over ‘Hevig bloedverlies bij de menstruatie’.

Locatie en tijd
De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van het ziekenhuis op de 2e etage.
Aanvang is om 19.00 uur, om 18.30 uur is de zaal open. De avond duurt tot ca. 21.00 uur.

Aanmelden
De avond is bestemd voor alle geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan bij het Patiëntenservicebureau van het RKZ:
aan de balie in de centrale hal van het ziekenhuis, telefonisch via 0251 – 265 111 (ma-vrij 9-16 uur) of via het aanmeldingsformulier op www.rkz.nl. E-mail: patientenservicebureau@rkz.nl.

1 gedachte over “Informatieavond ‘menstruatiestoornissen’ in het Rode Kruis Ziekenhuis”

  1. Het leek mij een interessant onderwerp om bij aanwezig te zijn. Jammer dat het bericht pas dinsdag 18 januari in de krant (Noordhollands Dagblad) verscheen. Eén dag voor aanvang is te weinig tijd om nog iets te regelen of om te zetten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie